SİVEREKLİLER DESTEK ARAYIŞINDA

Siverek’i Vilayet Yapma ve Kalkındırma Derneği, 31 Aralık tarihinde yapılacak Dev Miting öncesinde destek arayışlarına yarın başlıyor.

SİVEREKLİLER DESTEK ARAYIŞINDA
23 Aralık 2010 - 20:10
Hükümetin terör olayları yüzünden Cizre ve Yüksekova ilçelerini, il yapma hazırlıklarının bansına yansımasın ardından harekete geçen Siverek’teki sivil toplum kuruluşları, 31 Aralık tarihinde yapılacak dev miting öncesinde destek arayışlarına başladı.



Bu akşam Kızılay İş Merkezinde bulunan Siverek’i Vilayet Yapma ve Kalkındırma Derneği binasında bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yapılacak destek ziyaretleri için 10 kişilik bir heyet oluşturdu. İlk olarak Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak’ı ziyaret edecek heyet, muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşları, kanaat önderleri, siyasi parti temsilcileri, gazete ve basın kuruluşları ve esnafları ziyaret ederek dev miting öncesinde destek isteyecek.



SİVEREK GENÇLİK SİTESİNDEN ÇAĞRI



Günde yaklaşık olarak 10 bin kez ziyaret edilen, Güneydoğunun ilçe bazında en büyük internet sitesi olan Siverek Gençlik Sitesi, 31 Aralık tarihinde yapılacak miting öncesinde, şehir dışında yaşayan, imkânı olan tüm Sivereklileri mitinge davet etti. Site yöneticisi Ramazan Benzer yaptığı açıklamada şöyle konuştu, “Siverek Gençlik Sitesi olarak, Siverek’in elinden alınan il hakkının iadesi için yapılacak tüm çalışmaları gönülden destekliyoruz. Siverek Gençlik Sitesi olarak kamuoyunun dikkatini çekmek için miting ile ilgili haberlere devam edeceğiz. Ayrıca Siverek Gençlik Sitesi olarak tüm Siverek dışında yaşayan ve imkânı olan tüm Sivereklileri mitinge davet ediyoruz” dedi



YAZILI VE SÖZLÜ BASINDAN TAM DESTEK



Siverek’te faaliyet gösteren Siverek Hedef, Fıratın Sesi ve İrfan Gazeteleri dev mitinge tam destek verdi.Bunun yanında Siverek Radyosu ise yapacağı çeşitli program ve anonslarla miting için destek arayacak.Siverek’te yayın yapan web sitelerinden Siverek Gençlik, Siverek Sehri, Siverek Net siteleri de mitinge tam destek verecek.



MİTİNG ATATÜRK ANITININ YANINDA YAPILACAK



Saat 13.00’te davul zurna eşliğinde, Kanlıkuyu meydanında bir araya gelecek olan katılımcılar, Hürriyet caddesinden geçerek, Atatürk anıtı yanında toplanacak. Miting alanında kamuoyunun dikkatini çekmek için çeşitli konuşmalar yapılarak, hükümete çeşitli mesajlar verilecek.



ZİNCİRLİ EYLEM YAPILACAK



Siverekliler kamuoyunun dikkatlerini çekebilmek amacıyla kendilerini zincirleyecek. Konu hakkında açıklama yapan Siverek’i Vilayet Yapma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Koçali Aymaz, il yapılmayarak yıllardır ellerinin kollarının zincirlendiğini temsilen, kendi ellerini zincirleyeceklerini söyledi.Ayrıca yapacakları toplamlara her akşam devam edeceklerini söyledi.

Siverek Gençlik Haber


Bu haber 2941 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması