SİVEREKLİ YAZAR HÜSEYİN ACARLAR İLE RÖPORTAJIMIZ

Deniz UğurluSiverek Gençlik Sitesi editörlerinden Deniz Uğurlu'nun, Adana'da yaşayan yazar Hüseyin Acarlar ile mini röportajı

SİVEREKLİ YAZAR HÜSEYİN ACARLAR İLE RÖPORTAJIMIZ
03 Mayıs 2012 - 06:23


SORU; Kısaca kendinizden bahsederimsiniz? 



H.Acarlar;

“alnımın çizgilerindesin memleketim,”der Nazım Hikmet. Alnımın çizgileri Siverek1971’de başlar, Siverek Türközü ilkokulu, Siverek imam hatip lisesinde şekillenir. Sonra yaşlarımız bir kat ihtiyaçlar iki kat artınca Çukurova üniversitesi maceramız başlıyor. Radyo TV. Yayın yönetmenliği, sivil, siyasal aktiviteler, yazım hayatı, öğretmenlik derken dünyanın en güzel yerinde olsanız da, oranın dünyanın en güzel yeri olduğunu kabul etseniz de sürekli "bizim oralar" diye başlayan cümleler kurmayla devam ediyor hayat.



SORU; Siverkteki gelişmeleri takip ediyor musunuz?



H.Acarlar;

Geldiğiniz yer aslınız ve kişiliğinizle ilgilidir. Kendinizi tanımlarken tanımladığınız yer Siverek’se bir şekilde ilgili olursunuz. İlgide takibi gerektirir. Hiç kopmadım. Makro düzeyde olsa da Siverek’i takip ettim. Etmeye de devam ediyorum. 



SORU; Siverek gençlik com.sitesi ile nasıl tanıştınız. 



H.acarlar; 

Uzunca bir süre Siverek’le alakalı internet haberlerini Siverek gençlik.com dan takip ettim.sonra sevgili Ramazan Benzer’in talebiyle vefa tadında yazılar yazmaya başladım. 



SORU; Siverek’te son yıllarda olumlu diyebileceğiniz gelişmeler neler?



H.acarlar; 

Hani güneş gittiği zaman 'nereye, dur hele bi konuşalım' diyesi gelir ya. İnsanın. Bu minvalde bir kere insanımız daha çok bilinçlenerek taleplerini iletiyor. Bununla da yetinmeyip çözüm için kafa yorup adım atıyor. Daha önceleri bu çok genel bir yaklaşım değildi. Burada ciddi gayretleri olan öncü şahsiyetler oldu. Ortak duygular ideolojik ayrışmaların önüne geçti. Siverek insanın mayasında var olan en önemli dinamik yakalandı. Bundan sonra bu birlik ve bütünlük gelişerek devam eder. Daha nitelikli, daha donanımlı bir nesil geliyor. Düşünün sosyal medyada insanlarımız birbirlerini daha yakın izleme şansını yakalamışlar. ve iddia ediyorum Türkiye de bunu başarabilen bu oranda güçlü ve örgütlenebilir bir memleket sevgisi başka yerde yok. 



SORU; Peki; Guiness Rekorlar kitabına geçme projesi; “kitap okuma şöleni” hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?



H.acarlar; 

Sivil-Der’in kurumsal kimliğinde kurucu başkan değerli Koçali Aymaz ağabeyin bayrağı Sevgili Muzaffer Bayram’a devretmesi ve yeni başkanın birlik ve berberlikle Siverek’i il yapma gerçeğindeki ilk ve ciddi bir proje. Burada yirmi yıl boyunca bu derneği ayakta tutmayı başarmış, emek vermiş herkese Siverek olarak teşekkür borçlu olduğumuzu hatırlatarak, belli bir aşamayı da geçerek Türkiye’ye ve yurt dışına sesini duyurup, etkin isimlerden meclis oluşturabilmek çok önemli bir adım. Biz Siverek rekorlar kitabına girdik. Guines rekorunu biz manevi olarak geçtik. Fiziki olarak ta bunu başarabiliriz. Şairin ifadesiyle dört inanmış adam yetiyor bazen. Okuma kültürünün öne çıkarılması ayrıca anlamlı. Siverekli herkes ama herkes bir değerdir. Bu değerleri bir potada buluşturup, ortak bir hedefle, daha müreffeh bir Siverek arzusu oluşturmak çok önemli bir başarıdır. Bu anlamda projeye destek veren herkesi değerli ve önemli buluyor, kendi adıma teşekkür ediyorum. 



SORU; İlerisi için nasıl bir Siverek düşlüyorsunuz?



H.acarlar; 

Güzel görerek güzel düşünerek, güzelce paylaşarak, bir orman gibi hür ve kardeşçesine, huzurun diyarı, gıpta edilen, göç alan bir Siverek.
Bu haber 3328 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi