SİVEREKLİ VATANDAŞLARDAN ÖRTÜ YASAĞINA TEPKİ

Milli Eğitim Bakanlığı’nın çıkardığı son yönetmelikle okullardaki başörtüsü yasağını sürdürmek istemesine, Siverekli vatandaşlar tepki gösterdi.

SİVEREKLİ VATANDAŞLARDAN ÖRTÜ YASAĞINA TEPKİ
11 Aralık 2012 - 14:06


 


ŞANLIURFA- Siverek ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı’nın çıkardığı son yönetmelikle okullardaki başörtüsü yasağını sürdürmek istemesine, Siverekli vatandaşlar tepki gösterdi.




YALNIZ İMAM HATİP OKULUNDA OKUYANLAR MI MÜSLÜMAN ?



Başörtüsünün okullarda yasaklanmasını çok yanlış bulduğunu söyleyen Mehmet Sımak (54): “İmam Hatip Liselerinde başörtüsü serbest, diğer okullarda başörtüsü yasak, sadece imam hatip liselerinde okuyan öğrenciler mi Müslüman, öyleyse diğer öğrenciler gayri Müslim mi ? Sözde Ak Parti muhafazakar bir parti ve tek başına iktidar, yoksa birileri başörtüsünün serbest olmasına engel mi oluyor. Ak partinin dış politikasını iyi; ama iç politikasında da Müslümanların önlerini kesmemeli. Bir kız 16 yaşına kadar açık gezerse, 16 yaşından sonra Tayip Erdoğan’mı bu kızların başını örtecek ?”



BAŞÖRTÜSÜ TAKAN BACILARIMIZ, ALLAH’IN AYETLERİNİ BAŞLARINDA TAŞIYORLAR.



Okullarda başörtüsünün yasaklanmasının kendisine ve ailesine karşı yapılmış biz zulüm olduğunu söyleyen Adil Sonbayram (41): “Başörtüsü takan bacılarımız, Allah’ın ayetlerini başlarında taşıyorlar.Bundan kim rahatsız olur anlamak mümkün değil. Allah başörtüsü konusunda bir hüküm vermişse, bu konuda başka bir hüküm vermek kimsenin haddi olamaz”



HANİ BAŞÖRTÜSÜ NAMUSSUNUZ DU ?



İbrahim Halil Sabırdan (30) ise, “Türkiye’de ileri demokrasi nutuklarının atıldığı bir süreçte başörtünün yasaklanıyorsa, biz toplum olarak ülkemizde ileri demokrasi istemiyoruz. Bu hükümetin vermiş olduğu sözlerden biri, başörtüsü yasağının kaldırılmasıydı. Şimdi tam tersini yaptılar. Hükümete, başörtüsü bizim namusuzdur, sözünü hatırlatmak isterim.” Diyerek tepkisi gösterdi.


 








BAŞÖRTÜSÜ YASAĞININ DEVAM ETTİRİLMESİ, YASAKÇI ZİHNİYETİN BİR DAYATMASIDIR




Dünya görüşü olarak tüm yasaklamalara, özgürlüklerin kısıtlanmasına karşı olduğuna belirten esnaf Zeki Sonbayram (32): “Bugün okullarda kıyafet serbestliği getirilmişse, Allah’ın emri olan başörtüsü serbestliği de kolaylıkla getirilebilir. Başörtüsü yasağının devam ettirilmesi, yasakçı zihniyetin bir dayatmasıdır.”



HANİ HZ. ÖMER’İN ADALETİ




Başörtüsü yasağı, Ak partiye dindarlıklarından dolayı oy verenleri hayal kırıklığına uğrattı diyen nakliyeci Muhammed Faik (40) “Hani bunlar Hz.Ömer’in adaletini getireceklerini söylüyorlardı. Nerede bu sözleri ?  Müslüman halk Ak Parti başörtüsü bizim namusumuzdur, bu sorunu çözeceğiz demelerinden dolayı oy verdi. Artık bugünden sonra siyasetten bir beklentimiz yok”


www.siverekgenclik.com


Bu haber 3535 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması