SİVEREKLİ STK’LARDAN İŞİD’E TEPKİ

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, İslami sivil toplum kuruluşları düzenledikleri ortak basın açıklamasıyla İŞİD’in İslam adına yaptığı şiddet ve katliamlara tepki gösterdi.

SİVEREKLİ STK’LARDAN İŞİD’E TEPKİ
09 Ağustos 2014 - 11:49






(Videolu Haber) ŞANLIURFA- Siverek ilçesinde faaliyet gösteren aralarında Özgür-Der, Azadi İnisiyatifi, Beşir-Der, Hayrat-Der, Siverek-Der, Fırat-Der, Eğitim Bir-Sen, Özgür Eğitim Sen’in bulunduğu İslami sivil toplum kuruluşları Kanlıkuyu Parkı’nda saat 13.00’te düzenlemiş olduğu basın açıklamasıyla İŞİD’in İslam adına yaptığı şiddet ve katliamlara tepki gösterdi. İlçedeki Ulusal ve yerel basın temsilcileri de açıklamaya destek verdi.

Basın açıklamasını grup adına Mustafa Karael okudu. İŞİD’in son günlerde yapmış olduğu şiddet ve katliamlara karşı tepki göstermenin İslami sorumluluğun bir gereği olduğu hatırlatılarak, “Yanı başımızda meydana gelen şiddet ve katliamlara karşı tepki göstermeyi ve bu şiddet ve katliamların İslam’la özdeşleştirilmesine karşı çıkmayı, İslami sorumluluğumuzun bir gereği olarak gördüğümüz için bugün buradayız”

“Allah adaleti emreder ve zulmetmekten sakındırır”

İslam’ın hiçbir zaman masum, savunmasız, sivil halkı savaşın bir parçası olarak görmediğine dikkat çeken Karael, “İslam, hiçbir zaman, insanların zorla İslam’a girmelerini talep etmez. İslam, sırf bir mezhebe bağlı diye bir Müslüman’ı öldürmeyi tasvip etmez. Allah adaleti emreder ve zulmetmekten sakındırır. İslam ; Savaşa gönderdiği komutanına: “Kadınlara dokunmayacaksın, çocuklara dokunmayacaksın, yaşlılara dokunmayacaksın, kiliselerde havralarda ibadetleri ile meşgul din adamlarına dokunmayacaksın, ağaçları kesmeyeceksin, yakmayacaksın!” diye emir veren bir peygamberin tebliğ ettiği bir dindir.

“İŞİD’in yaptıkları İslam savaş hukukuna aykırıdır”

Basın açıklamasının devamında, Mekke’nin Fethinde yaşananlara dikkat çekilerek, “İslam ordusu on bin kişilik ordusuyla Mekke’yi mutlak bir zaferle fethettikten sonra hepsini tek tek kılıçtan geçirebilecek veya tek bir sözüyle hepsini İslam’a girmeye zorlayacak gücü varken eski düşmanlarına yani Mekke’nin yerli halkına hitaben : “ Bugün artık hiçbir şekilde hakir görülmeyeceksiniz. Haydi şimdi dağılın, hür ve serbestsiniz.” diyen bir peygamberin rehberlik ettiği bir dindir. İslam, Allah sizinle din konusunda savaşmayan, sizi yurtlarınızdan sürüp çıkarmayanlara iyilik yapmanızdan ve onlara adaletli davranmanızdan sizi sakındırmaz. Çünkü Allah, adalet yapanları sever.” (Mümtehine Suresi 8. Ayet) diye emreden bir Kur’an’ı, esas kaynağı olarak kabul eden bir dindir. İslam, “Şüphesiz Allah, adaleti, ihsanı, yakınlara vermeyi emreder; çirkin utanmazlıklardan (fahşadan), kötülüklerden ve zorbalıklardan sakındırır. Size öğüt vermektedir, umulur ki öğüt alıp düşünürsünüz.” (Nahl Suresi 90. Ayet.) diye vahyeden Allah’ın dinidir. Bu itibarla uzun süredir devam eden ve en son örneğini Kürdistan bölgesine bağlı Şengal’de gördüğümüz; masum, savunmasız sivil insanların üzerine ateş açılarak öldürülmelerine ve çok sayıda kadının kaçırılması ile sonuçlanan IŞİD saldırılarını şiddetle kınıyoruz ve bu yapılanın İslam’ın savaş hukukuyla asla bağdaşmadığını ifade ediyoruz.

İnsanların öldürülmesini asla tasvip etmiyoruz

İŞİD’in bir sunni ayaklanması olarak tanımlandığına vurgu yapan Karael, “IŞİD’in çektiği koalisyonun Sünni bölgeler dışında kalan Kürdistan topraklarına karşı saldırıya geçmesini de üzerinde düşünülmesi gereken bir olgu olduğunu düşünüyoruz. Bunun yanı sıra sırf bir mezhebe bağlı diye insanların öldürülmelerini asla tasvip etmiyoruz. Çıkması muhtemel bir mezhepler arası büyük savaşın acılarının on yıllarca süreceğinin bilincindeyiz. Böyle bir mezhep savaşının, İslam coğrafyasını yüzyıllardır rahat bırakmayan Batı emperyalizminin “ Müslüman’ı Müslüman’a kırdırarak hükümran olma” politikalarına yarayacağının farkındayız. İslam sadece Müslüman’a karşı değil Müslüman olmayanlara karşı da adaleti emreden yüce bir nizamdır. İslam, hiçbir zaman kendinden olmayanları ortadan kaldırmayı emreden bir din olmamıştır. İslam adına ortaya çıktığını iddia eden bu tür saldırılar, katliamlar, insan kaçırmalar hem Müslüman halklar nezdinde hem de tüm dünya halkları nezdinde İslam’la ilgili çok büyük yanlış anlamalara neden olmakta, İslam’a karşı büyük nefret duyguları yeşermesine sebep olabilmektedir.

İŞİD’in yaptıkları istikbarın ekmeğine yağ sürmektedir

İŞİD’in yaptıklarının İslam’ı dünya gündeminden silmeye çalışan küresel istikbarın ekmeğine yağ sürdüğüne dikkat çeken Karael, “ABD hava kuvvetlerinin 08.08.2014 tarihinde Müslümanların topraklarında yaptığı onca yıkım ve katliama rağmen tekrar Irak semalarında belirmesi ve adeta bir kurtarıcı olarak gösterilmesi bizlere ABD işgalinden sonra Irak topraklarında öldürülen bir buçuk milyon insanı asla unutturmayacaktır. Başta ABD olmak üzere Küresel istikbarın tüm muharip güçlerinin ve Müslüman’ı Müslüman’a kırdırmakla görevli istihbarat örgütlerinin İslam coğrafyasını terk ettikleri gün daha huzur dolu günleri bekleyeceğimiz gündür. Çünkü İslam coğrafyasında akan kanın ve yapılan katliamların asıl sorumlusu başını ABD’nin çektiği küresel istikbar ve onların yerli kuklalarıdır.

Basın açıklaması, “Ey Mü’minler ! Allah için hakkı ayakta tutan hakimler ve adaletle şahitlik eden kimseler olun. Bir topluluğa olan kininiz, sizi adaletsizliğe götürmesin. Adalet yapın ki, o takvaya en yakın olandır. Allah’tan korkun. Çünkü Allah Yaptıklarınızdan haberdardır.” Ayeti ile sona erdi. Basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3198 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü