SİVEREKLİ STK'LAR "BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ BOZMAYIN"

Siverek'teki sivil toplum kuruluşları yayımlamış oldukları ortak bildiride sağ duyu çağrısı yaparak, Siverek'te huzursuzluk çıkarmaya kimsenin hakkı olmadığına dikkat çekti.

SİVEREKLİ STK'LAR "BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ BOZMAYIN"
13 Haziran 2014 - 12:55

11.06.2014 Çarşamba günü Siverek Çiftçilerinin TEDAŞ’a olan borçlarından dolayı Ziraat Bankasındaki tarım destekleme alacaklarına el koymalarını protesto etmek amacıyla başlattıkları masumane hareket daha sonra tamamen amacından sapmış vatandaşın can ve malına zarar verir hale getirilmiştir. Bu talihsiz olayın Siverek’imize kazandırdığı hiçbir şey olmadığı gibi aksine daha önceki olumsuz imaj sorununu da yeniden gündeme taşımaktadır. Gelişmesi ve kalkınması için büyük bir özveriyle çalıştığımız bu şehirde, kaos ortamı oluşturup, insanları kutuplaştırmaya, kin ve nefretle doldurmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Ortada bir hak sorunu varsa bu hakkı aramanın yolu yasal çerçeveler içerisinde olmalıdır.

Yüzü kapalı şahıslarca kamu ve kişi malına saldırmanın gösteri hakkıyla hiçbir alakası bulunmamaktadır. Ve son bir gelişme olarak da bir cami avlusuna bırakılın askeri mühimmatla kime nasıl bir mesaj verilmeye çalışılmakta ve neyin hesabı yapılmaktadır.

Huzur kenti ilçemizden, 80 li yıllarda bu tür olaylar nedeniyle pek çok vatandaşımız yerini yurdunu bırakıp gitmiş ve neticesinde ilçemiz büyük bir imaj kaybı yaşamıştır.

Siverek Sivil Toplum Kuruluşları olarak diyiruz ki; Birlik ve beraberlik içerisinde yaşamayı amaç edinmiş bir ilçeyi huzursuz etmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Kaos ortamlarından nemalanmaya alışmışlara pirim vermeyeceğimizi ve bu tür olayları asla tasvip etmediğimizi ve her türlü şiddeti kınadığımızı belirtmek istiyoruz. Olaylarda zarar gören esnafımıza ve vatandaşlarımıza ise büyük geçmiş olsun diyor ve bu olayda kusuru bulunan kurumların ve kişilerin derhal yargı önünde hesap vermelerini bekliyoruz.

Memur-Sen

Eğitim Bir-Sen

Sağlık Sen

Diyanet Sen

Büro Memur-Sen

Özgür Eğitim Sen

Siverek Hayrat ve İlim Kültür Derneği

Siverek Der

Siyar Der

Fırat Der

İkra Der

Furkan Der

Din Bir Sen

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3421 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması