SİVEREKLİ ŞAİR HAS PARTİ ADAYI SİNAN KARAKAŞ İLE RÖPORTAJ

Gaziantep Has Parti Milletvekili olan Siverek Gençlik Sitesi Yazarlarından Sinan Karakaş ile yapılan röportaj 

SİVEREKLİ ŞAİR HAS PARTİ ADAYI SİNAN KARAKAŞ İLE RÖPORTAJ
23 Nisan 2011 - 14:02
1-Sayın hocam öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? Sinan Karakaş kimdir?


Ben 15.05.1955 yılında Siverek Gülabibey Mahallesi Handüzü Sokak No: 3’te dünyaya gelmişim. Siverek Türközü İlkokulunu ve Siverek Ortaokulunu bitirdikten sonra Diyarbakır’a göç ettik. 1978 yılında Diyarbakır İmam Hatip Lisesini bitirdim. İmam Hatipten mezun olduktan sonra 6 ay imam hatiplik yaptım. Sonra Dicle Üniversitesini kazanınca görevi bıraktım. Okula devam ettim, 1982 yılında Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesini bitirdim. 1983–84 yıllarında Kahramanmaraş’ta Asteğmen olarak askerliğimi yaptım. Kahramanmaraş’tan evlendim. Sonra 1986 Şubatında Gaziantep’e yerleştim. Gaziantep de bir holding’in eğitim yöneticiliğini yaptım ve 2006 yılında emekli oldum. Çıkış noktamız Siverek ve kesin dönüşümüz de yine Siverek topraklarıyla kucaklaşma şeklinde olacaktır.

2-Efendim şairliğiniz ve şiirleriniz herkes tarafından beğeni ile okunuyor ve takip ediliyor. Duygularınızı yazıya dökerken neler his ederek yazıyorsunuz?

Öncelikle şiir yazmamın amacı Şair Bakinin de dediği gibi ”Baki kalan bu kubbede hoş bir sada olsun” amacına matuftur. Yararlı ve kalıcı eser bırakmak istiyorum. İnandığım ve bildiğim doğruları paylaşmak istiyorum. İnsan odaklıdır çalışmalarım. “Yaratılanı hoş gör yaratandan ötürü” düsturu benim için önemlidir. Bir yanlışın bir hatanın bir eğrinin düzeltilmesine acaba katkıda bulunabilir miyimin kavgasıdır, sevdasıdır yazdıklarım.

3-Sizde bir Siverekli olarak şehrimiz Siverek hakkında neler düşünüyorsunuz? Malumunuz son zamanlarda çok üzücü olaylar yaşandı. Bu konuda önerileriniz var mı?

Siverek hayatımın en önemli nirengi noktasıdır. Yüreğimizde Siverek için yanan ateş Asri Mezarlıktaki toprakla buluşana kadar sürecektir. Annem orda, babam orda, ablam orda, abim orda, dönüşümüz Siverek Asri Mezarlık olacaktır.
 
Ne yazık ki doğu ve güneydoğunun eğitimsizliği birilerinin işine gelmektedir ki, eğitimi çıkmayacak şekilde kuyuya atmışlar. Eğitim problemimiz sürüp gitmektedir. Cehalet bütün kötülüklerin başıdır. Bu konuda Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğünün harıl harıl çalışması gerekir. Ben de bu konuda yine bir şiir yazmıştım onu da buraya alayım.

YETER HEMŞERİM YETER

Siverek'te beş insan, hiç dönmemek üzere,
Tarlaların uğruna, gömüldüler yerlere,
Vuran da vurulan da, cehlini ispat etmiş,
Topraklara ne yazık, kardeş kanını dökmüş,
Büyükleriniz yok mu, neden danışmazsınız,
Bu işi mahkemeye, niçin taşımazsınız,
Ey vuran ve vurulan, şimdi pişman mısınız?
Söyleyin ders almayıp, hala düşman mısınız?
Mahkeme diye bir şey, vardır bu memlekette,
Karar verirken bakmaz, bilin ki etikete,
Söyleyin sevinen kim, kim şimdi gülmektedir,
Bir arazi yüzünden, insanlar ölmektedir.
Eğitim kurumları, neye hizmet etmekte,
Yıllar boyu cehalet, böyle sürüp gitmekte,
Ne insanlıkta ne de, dinde bunun yeri var,
Bu vahşetten dolayı, yapanlar duymalı ar,
Beş kişi çok sevdiği, toprağına kavuştu,
Elde ettiği toprak, sadece bir avuçtu,
Vuranlar dört duvara, şimdi mahpus oldular,
Sevdikleri topraktan, artık ayrı kaldılar,
En büyük acıları, yaşamakta çocuklar,
Onların bu ruh halinde, düşmanlığa açıklar,
İnsanlar düşünürdü, neden düşünmezsiniz,
Cehalet bir canavar, onu öldürmezsiniz,
Yeter hemşerim yeter, Allah aşkına yeter,
Bilmez misin cehalet, ölümden daha beter.

4-Sayın Karakaş Has parti Gaziantep milletvekili adayısınız. Bu yöndeki fikirleriniz neler? Projelerinizden biraz bahseder misiniz?

Halkın Sesi Partisi, Ezilmişlerin, Hor görülmüşlerin, Hakları ellerinden alınan mağdurların ve zulme uğrayanların sesi olacağı için bu partiye girdim. Halkın Sesi Partisi lideri Sayın Numan Kurtulmuş hayatında hiçbir lekesi olmayan tertemiz bir siyasetçi olduğu için onunla birlikte ellerimi taşın altına koymak istedim. Kötü gidişattan şikayet ediyorsak bunun için bir şeyler yapabilmek için Has partide siyasete girdim. Türkiye’de mutlu azınlıktan başka herkesin sorunu vardır. Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in dediği” Bir kişiye on pul, on kişiye bir pul” bu gün kırk kişiye bir, bir kişiye kırk pula dönüşmüştür ve bu gün ülkenin hali pür melali bu şekildedir. Çalışma hayatını düzenleyen yasaları çalışanların mağduriyetlerini önlemek için düzeltmeye çalışacağım inşallah. Ayrıca Siverek’in İl olması için üzerime düşen her türlü girişimi sağlayacağım. Çalışanlar mutsuz oldukları gibi iş bulamayan mutsuz hayatından bıkmış insanların sesi olmaya çalışacağım. Rabbim izin verir ve vatandaşlar teveccüh gösterirse.
 
Seçilmesem de şiirlerimle her zaman mağdur ve mazlumların yanında olacak onların haklarını haykıracağım.

5-Sayın hocam son olarak Siverek halkına söylemek istedikleriniz nelerdir?

Değerli hemşerilerimin uzun vadeli düşünmelerini istiyorum. Balık verenlere değil, balık tutmasını öğretenlere teveccüh etmelerini istiyorum. Artık cehaletin belinin kırılmasını istiyorum. Sevgi ve Saygılarımı sunuyorum.
Değerli zamanınızı ayırıp sorularımızı yanıtladığınız için teşekkür ederiz

Cuma Sarı/Sivereknet.com

Bu haber 3110 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması