Siverekli şahsiyetler bu grupta tanıtılıyor

“Gurbetteki Siverekliler” Sosyal Medya Facebook grubunda paylaşımlarda bulunan Siverekliler ahirete göçmüş yakınlarının fotoğraflarını paylaşarak gelecek nesillere aktarıyor.

Siverekli şahsiyetler bu grupta tanıtılıyor
22 Kasım 2017 - 21:40

Sosyal Medyada açılan grup ve sayfalarla Siverek’in tarihi ve kültürü gelecek nesillere aktarılırken, Birçok Siverekli de grup sayesinde yakınlarının hiç görmediği fotoğraflarına ulaşıyor.

Bu amaçla açılan gruplardan biride “Gurbetteki Siverekliler” grubu. Grubun üye sayısı çok kısa bir zamanda 12 bin sayısını aşmış durumda.

Grup yöneticiliğini yapan Uğur Selçuk Kiraz konu ile ilgili Siverek Gençlik Sitesine bilgi verdi.

Uzun zamandır Siverek’in geçmişi ile ilgili arşiv hazırladığını belirten Kiraz, “Gurubumuzda; Siverek’imizin geçmişteki yaşantısı, gelenek ve göreneklerimiz, Siverek’imizin eski küçeleri, caddeleri, evleri, Siverek yemekleri, Siverek’imizin yetiştirmiş olduğu ve rahmetli olan hemşehrilerimizin fotoları ve anıları paylaşılıyor”

Guruba siyaset karıştımamaya özen gösterdiklerini belirten Kiraz, grup ile ilgili tepkilerin olumlu olduğuna dikkat çekti.

Grupta fotoğrafları paylaşılan bazı şahsiyetler şunlar

Hacı Karavar, Abdulvahap Alhas, Osman Akıllı, Cuma Eşdur, Osman Altınbağ, Hüseyin Bozkurt, Saadet Delibalta, Ömer Özeyranoğlu, Hasan Dervişoğlu, Ömer Özavcı, M. Ferit Gerger, Tarzan Kazım, Şuhut Ağa, Ferit Karahan, Mahmut Samancı...

Uğur Selçuk Kiraz kimdir ?

1958 Siverek doğumlu. Ailesi, Siverek'te Nacarlar veya efendiler olarak tanınıyor. İ.Ü. İktisat fakültesi mezunu olan Kiraz Evli ve 2 kız, 1 erkek çocuk sahibi

Gruba ulaşmak için tıklayınız

www.siverekgenclik.com


Bu haber 5160 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması