SİVEREKLİ PAZARCILAR YENİ HAL YASASINDAN SIKINTILI

Lütfü YALGI/SİVEREK1 Ocak 2012 itibariyle yürürlüğe giren Yeni Hal Kanunu ile pazarcı esnafına getirilen bağırma yasağı pazarcı esnafları rahatsız ederken,

SİVEREKLİ PAZARCILAR YENİ HAL YASASINDAN SIKINTILI
07 Şubat 2012 - 18:01
Siverekli vatandaşlar özellikle de bayanlar yeni hal yasasından memnun olduklarını belirtiler.

Pazarcının sesi yeni kanunla kısıldı.

Yeni Hal Kanunu ile hallere ve pazarlara çeki düzen getirilirken bazı pazarcı esnafları bağıramadıkları için mallarını satamadıklarından yakındılar. Beş yıldır Siverek semt pazarlarında satıcılık yapan Ali Uçmaz yaptığı açıklamada şunları kaydetti ’’Bağırarak satış yapmak bir Pazar kültürüdür. Yıllarca bu kültürle yetişen bir esnafın sesinin kısılması bence doğru bir karar değil. Pazarcı esnafı olarak bağırdığımız zaman 50 TL para cezasına çarptırılacağımız için, bağırmıyoruz. Yeni yasayla birlikte Siverek pazarları adeta sessizliğe büründü" dedi.

Siverek’te Pazarcı esnaflarının yasağa uymaya başladığını belirten Belediye Zabıta Müdürü Abdurahman Gümüştaş, konula ilgili muhabirimize yaptığı açıklamada şunları kaydetti ’’ 'Gel Vatandaş Gel' diye bağırarak gürültü yapıp, çevreyi rahatsız edip ses kirliliği yapan, çevreyi kirleten esnafa 50 TL para cezası veriliyor. Yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte el ilanları ile esnaflarımızı uyardık. Yılların alışkanlığından dolayı ilk günler 1-2 esnafımız gayri ihtiyarı bağırsa da kısa sürede pazarcı esnafımız yasalara uydu. Başta yasaya karşı çıkanlar şimdi böyle bir yasanın varlığından memnunlar’’ dedi.

Yasadan önce pazarlarda hem ses kirliliği hem de çevre kirliliğinin olduğunu belirten, emekli memur Rahime Altıok ’’Şimdi pazarlar sessiz ve sakin. Daha rahat ve gürültüsüz bir ortamda alışverişimizi yapıyoruz. Vatandaş olarak yeni yasadan memnunuz’’ dedi.








Bu haber 3022 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı