SİVEREKLİ ÖĞRENCİLER ÖSYM’Yİ PROTESTO ETTİ

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Sınav Mağdurları Platformu düzenlediği basın açıklamasında ÖSYM’nin Siverek’te sınav düzenlememesine tepki göstererek, üniversite sınavlarının Siverek’te düzenlenmesini istedi.

SİVEREKLİ ÖĞRENCİLER ÖSYM’Yİ PROTESTO ETTİ
25 Nisan 2014 - 11:51






ŞANLIURFA- Siverek ilçesinde, Cuma namazının ardından Siverek Sulu Camii önünde toplanan çoğu üniversiteye hazırlık öğrencilerinden oluşan Sınav Mağdurları Platformu düzenlediği basın açıklamasında üniversite sınavlarının Siverek’te düzenlenmesini istedi.

Basın açıklamasını Sınav Mağdurları Platformu adına Medet Çiftel okudu.

18 Yıl Geçti Cezamız Bitmedi

Okunan basın açıklamasında 1996’dan beri Siverek’te kopya iddiasıyla merkezi sınavlar yapılmadığı hatırlatılarak, “ Sözüm ona kopyadan dolayı ceza almışız. Aradan tam 18 yıl geçmesine rağmen maalesef cezamız halen kaldırılmadı ve kaldırılması içinde ciddi adımlar atılmadı. Siverek’te geçmişte elbette bazı sıkıntılar yaşanmıştır ama 18 yıl önce yaşanan sıkıntıların faturasını biz yeni nesiller olarak asla ve asla ödemek zorunda değiliz. 18 yıl önce yapılan ÖSS sınavında emniyet görevlileri ve salon görevlilerinin görevlerini doğru yapmamalarının açısını şimdi bizler çekiyoruz.

Siverek’te Sınav Yapılmaması Akla ve Mantığa Uygun Değildir

Her yıl Ankara, İzmir ve İstanbul başta olmak üzere muhtelif illerde kopya skandalı yaşandığı hatırlatılan açıklamada, “Buna rağmen o illere hiçbir cezanın verildiğini görülmemiştir. Siverek 240 bin nüfusa sahip bir ilçedir ve 81 il içinden 45 ilden daha büyük nüfusa sahiptir. Bu kadar büyük bir ilçede bu sorunun yaşanması akla ve mantığa uygun değildir. Şanlıurfa’nın ilçesi olan Birecik’in nüfusu 88 bin olmasına rağmen orada merkezi sınavlar yapılıyor. Aynı şekilde Diyarbakır’ın ilçesi olan Ergani de YGS, LYS ve hatta KPSS sınavları yapılmakta. Ama 240 bin nüfusluk bir ilçe olan Siverek’te bu sınavlar yapılmamaktadır.

Hakkımızı Aramaktan Asla Vazgeçmeyeceğiz

Siverek’te her yıl 3 bin öğrencinin sınava girdiğine dikkat çekilerek, “Her yıl YGS, LYS ve hatta KPSS sınavlarına girmek için 3 veya 4 defa yüzlerce kilometrelik yolu teperek Urfa’ya gitmek zorunda kalıyoruz. 18 yıldan beri her yıl yaklaşık olarak her sınav için 5 bin insanımız Urfa’ya onca çile ve sıkıntıya sürülmekte. Motivasyon bozukluğu ve yolun sebep olduğu stresin etkisi ile her öğrencinin 30-40 puanı heba olmaktadır. Biz artık diğer şehirlerde değil kendi şehrimizde sınava girmek istiyoruz. Bu sıkıntıları çekmek zorunda olmadığımızı düşünüyoruz. Bunun içinde gereken adımlar biran önce atılmalıdır. Bu haksızlığa biran önce son verilmelidir. Ve bizler Siverekli gençler olarak sadece YGS ve LYS sınavlarının şehrimizde yapılası ile ilgili değil her meseleye duyarlı olmaya devam edeceğiz ve hakkımızı aramaktan asla ve asla vazgeçmeyeceğiz. Bu Haksızlık Artık Son Bulsun Açıklamada siyasilere seslenerek, “Buradan sayın bakanımız Faruk Çelik, Siverekli milletvekilleri, Şanlıurfa valisi, Siverek kaymakamı, Siverek belediye başkanı olmak üzere tüm ilgili birimlere sesleniyoruz: Bu haksızlık artık son bulsun ve bu sorunun çözülmesi içinde gereken derhal yapılsın. Özelikle Siverekli milletvekilleri Kasım Gürpınar, İbrahim Ayhan ve Zeynep Karahan Uslu bu soruna artık bir çözüm bulsunlar. Milletvekilimiz Sayın Kasım Gülpınar’ın çabaları ile Açık Öğretim Üniversite sınavları önümüzdeki günlerde Siverek’te de yapılması için gerekli girişimlerde bulunduğunu duyduk. Bunun için kendisine teşekkür ederiz.

Okul İdarecileri Sınavların Siverek’te Yapılmasını İstemiyor

Basın açıklamasının sonunda şu ifadelere yer verildi, “Duyuru yapmak için gittiğimiz bazı okul müdürlerinin duyuru yapmamıza izin vermemekle kalmayıp, bize ağır hakaretler yapıp adeta bizi suçlu duruma koydular. Ben onlara buradan şunu söylemek istiyorum. Onlar “bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın” dedikçe Siverek bu sıkıntıları çekmeye mahkûm kalacaktır.İnşallah bu mücadelemizin etkisi ile sesimiz Ankara’ya özellikle ÖSYM başkanına ulaşır. Belki de önümüzdeki yıllarda Siverek’te sınava gireceğiz ve o zaman gelecek nesillere şunu haykıracağız. Basın açıklamasının yapıldığı o büyük günde “bende ordaydım” diyeceğiz. Siverek gençliği sorunlarına sahip çıkacak daha güzel bir Siverek olacak inşallah”

Basın açıklamasında sık sık ıslıklarla ÖSYM’nin kararı protesto edildi.Basın açıklaması olaysız şekilde sona erdi.

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 4897 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek