SİVEREKLİ MÜHENDİSLER YEMEKTE BULUŞTU

Mehmet SEZGİN/SİVEREKSiverekli Mühendisler ve İnşaat Müteahhitleri Merkezi Şanlıurfa’da bulunan Nisay Yapı Kalite Kontrol Firmasının

SİVEREKLİ MÜHENDİSLER YEMEKTE BULUŞTU
29 Ocak 2011 - 16:18
düzenlediği yemekte bir araya geldiler.
   
İlçenin Cudi Paşa Belediye Sosyal Tesislerinde düzenlenen yemeğe Belediye Başkanı Ali Murat Bucak ile Belediye İmar ve Şehircilik elamanları katıldı.
    
Yemekte bir araya gelmelerinin nedeninin 01.01.2011 tarihinde yürürlüğe giren 'Yapı Denetimi Yasasından' hangi yükümlülükler üstelendiklerinin bilinmesi açısından önemli olduğunu belirten Nisay firmasını sahibi İnşaat Mühendisi Yasin Çiçeklidağ, inşaat mühendislerinin sorumlulukların büyük olduğunu belirterek şunları kaydetti ’’Bölgemizde yürürlüğe giren 'Yapı Denetim Yasası' çok önemli ve güzel bir yasadır. Bu yasa uygulandığında daha kaliteli yapıların ortaya çıkacağına inanıyorum. Bu yasa sayesinde depreme dayanıklı yapıların sayısı çoğalacak. Depremler insanı öldürmüyor, çürük yapılar inansı öldürüyor. Bunun için herkes yapı denetim yasasını iyi takip etsin’’ dedi.
    
Katılımcılara hitaben konuşan Belediye İmar ve Şehircilik Müdürü Selahattin Özdoğan, yapı denetim yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte yapı denetim sorumluluğunun yapı denetim firmalarına ait olduğunu, bu sorumluluğun 15 yıl süreyle devam ettiğine dikkat çekerek şunları kaydetti "Geçmişte yapı konusunda belki yanlışlar yapılmıştır. Fakat yapı denetim yasası bu yanlışları af etmiyor. İnşatla ilgilenen herkesin yapı denetim yasasını iyi kavraması gerek. Bu hem yapılar için hem de insanlarımızı mağdur olmaması için önemlidir" dedi.
     
Yemeğe katılan Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, katılımcılara teşekkür ederek şunları kaydetti "geçmiş yıllarda inşaat betonlarını makineyle dökülmesini önerdiğimizde, elle dökülen betona yasak getirdiğimizde bazıları bizi inatla elle dökülen betonun daha sağlıklı olacağına inandırmaya çalıştı. Yeni yürürlüğe giren 'Yapı Denetim Yasası' ne kadar haklı olduğumuzu ortaya  koymuştur" dedi.

Lütfü YALGI/SİVEREK



Bu haber 2057 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu