SİVEREKLİ MAHALLE MUHTARLARI FIRAT NEHRİ ÜZERİNDE BİR KÖPRÜNÜN YAPILMASINI İSTİY

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bulunan 21 mahalle muhtarı ortak imzaladıkları dilekçeyle Adıyaman Siverek arasına kara köprüsü yapılması amacıyla

SİVEREKLİ MAHALLE MUHTARLARI FIRAT NEHRİ ÜZERİNDE BİR KÖPRÜNÜN YAPILMASINI İSTİY
09 Mayıs 2008 - 21:48
hazırladıkları dilekçeyi Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a Ulaştırma Bakanlığı ve Adıyaman Şanlıurfa bölge milletvekillerine gönderdiler.
   Mahalle muhtarları adına bir açıklamada bulunan Bağlar Mahalle muhtarı Muzaffer Koyunbakan yaptığı açıklamada ‘’Başbakana, Ulaştırma Bakanlığına ve Bölge milletvekillerine yazdıkları dilekçede şu görüşlere yer verdiğini’’  belirti’’  İlçemiz ve çevre illerden Adıyaman’a gitmek isteyen vatandaşlarımızın feribot seferlerin iptal edilmesi ve can güveliklerinin olmayışından dolayı yetkili kurumlarca sefer yapılması sakıncalı görüldüğünden dolayı Adıyaman ve diğer illere gitmek isteyen vatandaşlarımız  yaklaşık olarak  100-150 Km  gibi  bir yol fazladan kat etmek zorunda kalıyorlar.  Siz değerli büyüklerimizi bu konudan haberdar etmeyi vazife biliriz. Köprünün yapılması gündemde olup olmadığın gündemde değilse gündem alınıp Fırat nehri üzerinde bir kara yolu köprüsünü yapılmasına acilen ihtiyaç vardır’’dedi.
   Bilindiği gibi  feribot seferleri yasak edilmeden  Siverek Adıyaman  ili arasında Bucak bölgesinde bulunan ilçeye yaklaşık 35 Km uzakta ki  feribot iskelesinden  sağlanıyordu. Seferlerin iptal edilmemesiyle nehirden karşıya geçişler balıkçı kayıklarıyla sağlanıyor.


Bu haber 3986 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması