SİVEREKLİ KUR'ANI KERİME SAHİP ÇIKTI

FOTO/VİDEOSiverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, ABD’de kur’anı kerime yapılan saygısızlık yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.

SİVEREKLİ KUR'ANI KERİME SAHİP ÇIKTI
17 Eylül 2010 - 15:55
Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, ABD’de kur’anı kerime yapılan saygısızlık yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.

Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Cuma Namazını müteakiben Siverek Sulu Camii önünde yaptığı kitlesel basın açıklamasıyla, ABD’nin Kur’anı kerime yaptığı çirkin davranışları lanetledi.

Vatandaşların yoğun katılımı ile başlayan basın açıklamasını İkra-Der adına Abdulkadir Öztürk okudu. Öztürk, “11 Eylül 2010 tarihinde Amerika’nın Newyork şehrinde yıkılan ikiz kulelerin yakınında dünya Müslümanlarının tüm uyarılarına rağmen basın önünde ve güvenlik görevlilerinin denetiminde Kur-an’ı Kerim sayfaları yırtılmış ve yakılmıştır. Bu olay bir milyar beşyüz milyon nüfuslu İslam alemini derinden yaralamış ve üzmüştür. Kur-an’ı Kerim, Allah’u Teala’nın tüm insanlığa vahiy yoluyla gönderdiği kitabıdır. Kur-an Allahın kelamı, muttakiler için hidayet rehberi, müjdeleyici, korkutucu, müminler için şifa kaynağı ve Hayat düsturudur. Kur-an’ın her harfi bizim için değerli ve kutsaldır. Kur-an’ı Canımızdan, malımızdan, aile efradımızdan daha aziz biliriz. Kur-an’a düşmanlık edenler Allaha, peygambere, meleklere ve tüm Müslümanlara düşmanlık etmiş olur. Bu nefret ve düşmanlıklarının sonucu olarak dünyada zelil olmuş ve inşallah diğer dünyada da zilletin en büyüğünü tadacaklardır.” Dedi


Basın açıklamasının devamında, “Bu olay, salt ‘birkaç beyinsizin ahmakça yapmış oldukları bir saldırı’ denilerek geçiştirilemez. Bu olay ilk değildir, ders alınmazsa sonda olmayacaktır. Bu iğrenç eylem asırlardır Kur-ana ve ahkâmına, İslam peygamberine ve Müslümanlara karşı yürütülen amansız savaşın bir devamıdır.” Denildi.

Açıklamanın devamında hükümete de mesaj yollayan Öztürk, “Ayrıca hükümete şunu hatırlatmak istiyoruz: Siyonist saldırganlara karşı tavır aldığı gibi, her vatandaşın hassasiyeti olan Kur-an’a karşı yönelik son alçak saldırı karşısında da gerekli tedbiri ortaya koymalı, diplomatik alanda gereken baskıyı uygulamalıdır.” Denildi.

Açıklamanın sonunda ise şöyle devam edildi, “Kur-an’ı Kerime iman etmiş ve gönül vermişler olarak; Kur-an’a ve mukkedesatlarımıza yönelik yapılan her türlü saldırıyı lanetliyoruz. Tarihte seleflerimizin yaptığı gibi Kur-an’ı okuyacak, öğretecek, anlayacak, koruyacak ve hayatımızın her alanında ahkamını kendi yaşantımıza geçireceğiz.Allahın laneti zalimlerin üzerine olsun, Allahın selamı ve Rahmeti ve bereketi siz değerli kur’an aşıklarının üzerine olsun"
Siverek gençlik haber

HABER VİDEOSU









Bu haber 2908 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması