SİVEREKLİ KÖYLÜLER TURİZM YATIRIMLARINA SICAK BAKMIYOR

Mehmet SEZGİN/SİVEREKAtatürk Baraj Gölletinde su tutulmaya başlamasıyla kendiliğinden oluşan doğal güzelliklerin turizm hizmetine

SİVEREKLİ KÖYLÜLER TURİZM YATIRIMLARINA SICAK BAKMIYOR
10 Ağustos 2010 - 23:31
sunulması ve bölgede  doğa  sporlarının  ve su sporlarının   yapılması amacıyla  proje geliştirip İlçe  Kaymakamlığına  sunan  Siverek’i Vilayet  Yapma ve Kalkındırma Dernek Başkanlığı, bölgenin  turizm  hizmetine  sunulması konusunda bölge halkıyla yaptıkları bire bir görüşmelerde, bölge  halkının  turizm  yatırımlarına  sıcak bakmadığını tespit etti.
   
Bölgede kırsal kalkınmanın tek yolunun bölgedeki doğal güzellikleri  turizme  kazandırmaktan geçtiğini belirten Siverek’i Vilayet Yapma  ve Kalkındırma Dernek Başkanı Koçali Aymaz konuyla ilgili gazetecilere  yaptığı açıklamada ’’Bölgenin kalkınması ve  Siverek kentinin gelişmesi için  bölgede  turizm  tesislerinin kurulması yönünde  ilgili  birimlere  projelerimizi anlattık. Heyet olarak bölgede  yaptığımız  araştırmalar sonucunda  bölgede  su sporları, doğa yürüyüşleri, yamaç paraşütü sporları yapılabilir. Bölgede  organik bir  yapı mevcuttur. Ancak  bölge halkı  turizm  yatırımlarının  bölgenin ahlaki  yapısını  bozacağından, bölgenin doğal  yapısının  bozulacağından korkuyorlar. Bölge  halkını ikna edip turizm yatırımlarını  gerçekleştirmek  amacıyla   bölgenin  etkili  ve yetkili  kişilerinden  bir heyet  oluşturmak  için çalışmalarımız devam ediyor’’ dedi.
Bu haber 2307 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı