SİVEREKLİ İKİNCİ KAFİLE HACI ADAYLARI TÖRENLE UĞURLANDI

Lütfü YALGI/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek İlçesinden kutsal topraklara gidecek 2. kafile 40 hacı adayı Siverek Hasan Çelebi şehirlerarası otogarından

SİVEREKLİ İKİNCİ KAFİLE HACI ADAYLARI TÖRENLE UĞURLANDI
24 Ekim 2011 - 19:22
dualarla uğurlandılar.

Siverek’te Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek olan 40 hacı adayına Siverek Hasan Çelebi Şehirlerarası Otogarında uğurlama programı düzenlendi. Düzenlenen programda hacı adayları ve yakınlarına ilahi dinletisi yapıldı.

Uğurlama töreninde Hacı adaylarına seslenen İlçe Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar, 'Hz. İbrahim’den Günümüze Hac İbadeti' hakkında bilgiler vererek, hac ibadetinin önemine değindi. Yazar, yaptığı açıklamada "40 kişilik 2. kafilenin hacı adaylarını uğurlamak için buradayız. Hacı adaylarının yakınlarının hava alanına kadar gelmelerine gerek yoktur. Yakınlarınızla burada vedalaşınız. Herhangi bir kazaya mahal vermeyelim’’ dedi.

İlçe müftüsünün konuşmasının ardında uğurlama duası yapılarak ezan okunmasıyla ve tekbirlerle araçlara binen hacı adayları, hava alanına doğru yola çıktılar. Uğurlama  sırasında duygulu anlar yaşandı. Bazı hacı adayları göz yaşlarına hakim olamadı.





Bu haber 2943 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması