SİVEREKLİ İKİ ÜNLÜ YAZAR BAYRAMI HEMŞERİLERİYLE BİRLİKTE GEÇİRDİLER

Haber Lütfü YalgıKentimizin yetiştirdiği iki ünlü edebiyatçı olan Roman ve öykü yazarı Mustafa Sancar ile eğitimci Yazar Rıfat Mertoğlu Ramazan Bayramını Siverek'te geçirdiler.

SİVEREKLİ İKİ ÜNLÜ YAZAR BAYRAMI HEMŞERİLERİYLE BİRLİKTE GEÇİRDİLER
05 Eylül 2011 - 16:17
    
Gazeteci Mehmet Şükrü Dolaş’ın görüştüğü iki yazar Siverek dışında  yaşamalarına  rağmen  gönüllerinin ve aile bağlarının  Siverek’te  bulunduğuna dikkat çektiler. Yazarlar  şu tespiti yaptılar’’Hani bir söz var  bülbülü altın kafese  koymuşlar ah vatanım ah vatanım demiş’’bizim halimizde  bülbülün hali.
    
Yazar  Rıfat Mertoğlu  yaptığı açıklamada  yeni bir roman özerine  çalıştığını  belirterek şöyle dedi’’Bu  ziyaretimin bir kısmını  yeni romanı için araştırma  yapmakla geçti. Özelikle Van ve daha doğu illerinde  gezi ve incelemelerde  bulundum yeni  eserim için  buralarda yaşanmış gerçek sevda öykülerini yöre insanından dinledim.Van gölü içinde  bulunan  Tamara adasında  ermeni  genç kız ile Müslüman  gencin hikayesi  beni oldukça etkiledi,ayrıca   zenbilferoş  destanında  beni etkiledi.Yaşadığım İzmir’e  gittiğimde  yeni yazamaya çalıştığım  romanıma ağırlık  vereceğim.Siverek  sevdasına gelince  o hep yüreğimizin orta  yerinde olacak Fizanada  gitsek  hep Siverek  diye  hasret çekeceğiz  bağlarımızı  kentimizle insanımızla  koparmayacağız

Bu haber 3405 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı