Siverekli gençlere yeni sistem anlatıldı

Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Muzaffer Çakar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin de katıldığı programda gençlere Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni anlattı.

Siverekli gençlere yeni sistem anlatıldı
03 Nisan 2017 - 07:59

Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Muzaffer Çakar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin de katıldığı programda gençlere Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni anlattı.

Lami Odabaşı Parkında bulunan Belediye Kültür ve Yaşam Evi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi şunları kaydetti: "16 Nisan bir ilçe meselesi, bir belediye meselesi, bir parti meselesi değil. Bizler sorumlu insanlar olarak bu süreçte istiyoruz ki yeni bir pencere açılıyor, yepyeni bir Türkiye yolculuğu başlıyor. Artık istikrarlı hükümetlerle gerçekten geleceğe güzel bir şekilde yürüyeceğiz."

Rejimin değil sistemin değiştiğine işaret eden AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Muzaffer Çakar, "AK Parti 15 senedir sizlerin desteğiyle iktidarda. 2015 yılının Haziran'ında biliyorsunuz tek başına seçilemedi. Kısa süre içerisinde Cumhurbaşkanımız seçime gönderdi. Eğer seçimden tek başına iktidar çıkmasaydı AK Parti'nin kazandırmış olduğu bütün ekonomik kazanımlar bir anda uçar giderdi" dedi.

16 Nisan'da Şanlıurfa'nın kendisine yakışanı yapacaklarından emin olduklarını belirten Çakar, "Urfalılar olarak her zaman size yakışanı gösterdiniz, bundan sonra da yapacağınızdan şüphemiz yok. Allah'ın izni ve sizlerin desteğiyle bu sistemin gerçekleşmesi halinde ekmeğimiz büyüyecek, çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız hepimiz çok daha emin, parlak bir gelecekte yaşayacağız. Onun tarihi bir fırsat var önümüzde. AK Parti için, başkanlarımız için, bizler veya kendi ilinizdeki siyasetçiler için değil, kendiniz için, kendi geleceğiniz için, bu memleketin geleceği için herkes bu sürece en az bir belediye başkanı, bir milletvekili kadar asılmalı, ilgilenmeli" diye konuştu.

"16 Nisan'da neye oy veriyoruz, neyi gidip oylayacağız, bunu sizinle paylaşmak istiyorum" diyerek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Resul Yılmaz, "Belki bir çoğunuz zaman zaman televizyonlarda beni izliyorsunuz. Genel merkez tarafından bu konuyu anlatmakla görevlendirilmiş kişilerden biriyim. Değerli arkadaşlar bir kere ayın 16'ında oylayacağımı anayasanın özü şudur; merkezinde millet var, halk var, yani sizler varsınız. Nasıl millet var, nasıl halk var, onu anlatayım size. Bir kere daha önce işte genel seçimler yani milletvekili seçimleri olur, biz burada oy veririz, milletvekili seçeriz, milletvekilleri Ankara'ya gider, meclisi oluştururlar, meclisin içerisinden hükümet çıkıyordu. Bakanlar Kurulu belirleniyordu ama artık önerilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde bu bir son veriliyor. Ne öngörülüyor bunun yerine; diyor ki halkın bakın burası çok önemli milletin %50+1 oyunu alan kişi Cumhurbaşkanı olabiliyor ve dolayısıyla hükümeti oluşturabiliyor. Yani Cumhurbaşkanını kim belirliyor? Biz belirliyoruz, millet yani halk belirliyor. Bakın adaleti ve temsiliyeti görüyor musunuz?" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de %22 oy olarak Başbakanlık yapılan dönemlerin olduğunu hatırlatan Başkan Yılmaz şunları söyledi: "AK Parti bugüne kadar daha %50 oy alamadı. Yani önerilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yürürlükte olmuş olsa bu şartlarda hiç bir şekilde iktidara gelemiyoruz. Peki tek başına iktidara gelemediği takdirde mevcut parlamenter sistemde istikrar olur mu? Hayır. Bir bakıyoruz ki koalisyonlar kuruluyor, hükümet kuruldu mu, kurulacak mı, bir sürü tartışma çıkıyor. Bütün bunlar bu ülkeye kaybettiriyor, bu devlet kaybediyor, bu millet kaybediyor. İşte bütün bunları bertaraf etmek, devlet ve ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için bize yıllarca dayatılan ama bu ülkenin adam akıllıca sorunlarını da çözemeyen bir sistemi değiştirmenin zamanı gelmiştir ve geçiyor. Bakın Cumhurbaşkanını ve hükümeti dolayısıyla Bakanlar Kurulunu doğrudan doğruya millet belirliyor. Bu Türkiye'de ilk defa oluyor. İkinci husus ise milletvekillerini yani meclisi kim belirliyor? Cevap basit, yine millet belirliyor. Bu sistemde iki tane sandık kurulacak, birinde Cumhurbaşkanlığı için oy kullanılacak, diğeri milletvekilleri için oy kullanılacak. Yani hem Cumhurbaşkanını, hem meclisi millet belirliyor. Halk belirliyor, yani bizler belirliyoruz."

Program konuşmaların ardından Siverek Belediyespor için bestelenen türküye eşlik eden Başkan Yılmaz, Siverek Taraftarlar Derneği üyeleriyle bir süre sohbet etti.

Haber Merkezi




Bu haber 2568 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu