SİVEREKLİ ÇEKİCİ ŞOFÖRÜN İLK İFADESİ

Gaziantep saldırısıyla ilgili ifadesi alınan çekicinin şoförü, kendisine bombayı teslim eden şahsı fotoğraflardan teşhis etti

SİVEREKLİ ÇEKİCİ ŞOFÖRÜN İLK İFADESİ
23 Ağustos 2012 - 07:49

Gaziantep`te 9 kişinin hayatını kaybettiği 66 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili 5 kişilik uzman ekip kuruldu. Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı`nda görevli bir müdür ile 4 rütbeliden oluşan ekip, hemen Gaziantep`e hareket ederek, çalışma başlattı.

Akşam`ın haberine göre ilk iş olarak da bomba yüklü aracı Karşıyaka Polis Karakolu`nun yakınına getiren çekicinin şoförü sorgulandı. Şanlıurfa Siverek nüfusuna kayıtlı şoförün ifadesinde, `Aracı çekiciye Siverek`te yükledim, söylenen yere bıraktım. 500 lira para aldım. Bu kişileri tanımıyorum. Çok üzgünüm` dediği öğrenildi. Şoföre, şüphelilerin fotoğrafları tek tek gösterildi. Onlarca fotoğraf arasından birinin görüntüsünü teşhis etti.


Edindiğimiz bilgiye göre, Gaziantep'te sorgusu devam eden çekici şofürün kendi halinde bir esnaf olduğu, terör ile yakından uzaktan ilişkisinin bulunmadığı öğrenildi.

EYLEM TALİMATI DİYARBAKIR`DAN

Şüpheli PKK`nın bomba uzmanlarından. Suriyeli. Bahoz Erdal`a bağlı gruptan. Saldırı talimatını, Diyarbakır kırsalındaki `Doktor Aydın` kod adlı Hacı Türmak`tan aldığı söyleniyor.


Bu haber 3412 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor