SİVEREKLİ AİLELER TÜP BEBEK İÇİN ARTIK İSTANBUL GİTMEYECEK

LÜTFÜ YALGI’NIN ÖZEL HABERİModern ve teknolojinin son araçlarıyla tam donanımlı tüp bebek merkezi Diyarbakır’da açılarak, bölgede yaşayan bu güne kadar

SİVEREKLİ AİLELER TÜP BEBEK İÇİN ARTIK İSTANBUL GİTMEYECEK
30 Mayıs 2012 - 18:40
çocuk sahibi olamayan aileler artık Diyarbakır’da açılan merkez sayesinde özlemini çektikleri bebeklerine kavuşma sevinci yaşayacakları öğrenildi.

Hastane yetkililerinden edindiği bilgiler şöyle Türkiye’nin en köklü hastaneler gruplarından biri olan Universal Hastaneler Grubu’na bağlı Universal Diyarbakır Hastanesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Zeki Akkum direktörlüğünde, Tüp Bebek Ünitesi’ni hizmete açtı.
Universal Hastaneler Grubu, ülkemizde tüp bebek tedavisini uygulayan hastanelerden biri olan Universal Taksim (Alman) Hastanesi’nin 16 yıllık tecrübesini Grup gücüyle Universal Diyarbakır Hastanesi’ne aktarıyor. Diyarbakırlı aileler, İstanbul’a gitmeye gerek duymadan kendi şehirlerinde branşın en etkin tanı, tedavi ve takip hizmetini alabilecekler.

Türkiye’de her 6 aileden birinin çocuğu yok!

Bölgede  yaşayan aileler  tüp bebek tedavisi için artık İstanbul’a gitmeyecek

Ülkemizde her 6 aileden biri infertilite (kısırlık) sebebiyle çocuk sahibi olamıyor. İnfertilite nedenleri genel olarak erkek ve kadınlar arasında yarı yarıya paylaşılıyor. Yapılan araştırmalar, yaşadığımız yüzyılda erkeklerin sperm sayılarının geçen yüzyıla kıyasla yarı yarıya azalmış olduğunu gösteriyor. Günümüzde binlerce aile çocuk sahibi olmak için tüp bebek tedavisine başvuruyor.

Tüp Bebek Tedavisinde Multidisipliner Yaklaşım

Diyarbakır ve bölgenin tüp bebek tedavisi ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan Universal Diyarbakır Hastanesi Tüp Bebek Ünitesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları Op. Dr. Zeki Akkum ve Op. Dr. M. Can Aslanca’nın yanı sıraembriyolog, ürolog, tıbbi genetik uzmanları ve biyologlardan oluşan tıbbi ekibi ve laboratuvarıyla hizmet vermeye başladı.Ünite’de otomatik 4-boyutlu folikül ölçümü, lazer, kokültür, IVM gibi özel donanım ve deneyim gerektiren uygulamalar yapılabiliyor.
Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Yöntem: Seçilmiş Sperm Mikroenjeksiyonu (IMSI)

Dünya sağlık gündemindeki gelişmeleri yakından takip edenUniversal Diyarbakır Hastanesi Tüp Bebek Ünitesi’nde tüm tedavi yöntemlerinin yanı sıragünümüzde %20 ile 40 arasında daha yüksek döllenme oranı elde edilen IMSI (IntracytoplasmicMorphologicallySelected Sperm Injection, Seçilmiş Sperm Mikroenjeksiyonu) yöntemini uyguluyor.

“Aileler İçin Yeni Bir Umut Işığı”

Universal Diyarbakır Hastanesi Tüp Bebek Ünitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Zeki Akkum IMSI yöntemini şöyle anlattı: “Sağlıklı bir embriyo elde etmek ve gebeliğin gerçekleşmesi için hem yumurta hem de spermin sağlıklı olması şarttır. Embriyologlar sağlıklı spermi seçmek için mikroskop altında büyüterek bakarlar. Ancak insan vücudunun en küçük hücresi olan spermin detaylarını incelenme şansı oldukça düşüktür. Şimdiye kadar uygulanan mikroenjeksiyon işlemlerinde canlı sperm hücresi en fazla 400 kat büyütülebiliyordu. IMSI adı verilen bu yeni teknikle, ileri teknolojiyle donatılmış özel mikroskoplar kullanılarak spermi 6000 ile 8000 kat arası büyütmek, hücre içi yapılarını, genetik hasarına işaret eden bozuklukları detaylı olarak inceleyebilmek ve tespit edebilmek artık mümkün. IMSI, özellikle erkek infertilitesi yaşayan aileler için umut ışığı oldu.” dedi.








Bu haber 5375 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu