Siverek'in mimari mirasının korunması ve değerlendirmesi çalıştayı

Siverek'in mimari mirasının korunması ve değerlendirmesi çalıştayı düzenlenecek.

Siverek'in mimari mirasının korunması ve değerlendirmesi çalıştayı
22 Nisan 2019 - 08:20

Dicle Üniversitesi, DÜ- KUYAM, Siverek Kaymakamlığı ve Siverek Belediyesi işbirliği ile Siverek'in mimari mirasının korunması ve değerlerndirilmesi çalıştayı düzenlenecek.


Siverek tarihi kent merkezi; farklı dinlere ait ibadet mekânları, hanlar, hamamlar ve birçok geleneksel evden oluşan zengin bir tarihi dokuya sahiptir. Son yıllara kadar geleneksel niteliklerini büyük ölçüde koruyan kent dokusu; nüfus artışı ve çarpık kentleşmenin etkisiyle özgün halini hızla yitirmektedir. Siverek’teki mimari mirasın tespit edilmesi belgelenmesi ve bu mirasın gelecek kuşaklara aktarılması çalışmalarına katkı sunulması amacıyla “Siverek Mimari mirasının korunması ve değerlendirmesi” konulu bir çalıştay düzenlenmesine karar verilmiştir. Çalıştay; Siverek’in tarihi, kültürü, sosyal yapısı ve miras ile ilgili çalışmalar yapmış araştırmacılar ile restorasyon ve koruma uzmanları bir araya getirmeyi ilgili kurum temsilcileri ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunmayı ve çözüm önerileri sunmayı hedeflemektedir. Çalıştay sonucunda Siverek'in mimari mirasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması için bir yol haritası hazırlanacaktır.


25 Nisan 2019 Perşembe günü Siverek Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan çalıştaya; Dicle Üniversitesi’nden ve Siverek'ten uzmanlar katılacak.


www.siverekgenclik.com

Bu haber 2152 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor