SİVEREK SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFI ALIMINA İTİRAZ

Deniz UğurluAile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Türkiye genelinde yaptığı alımlarda olduğu gibi Siverek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yaptığı alımlarda da skandallara imza atmaya devam ediyor.

SİVEREK SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFI ALIMINA İTİRAZ
30 Mayıs 2012 - 07:43
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, “Norm Kadro Standartları, Nitelikleri, Özlük Hakları ve Çalışma Şartlarına İlişkin Esaslar ve 4857 sayılı İş Yasası uyarınca” Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına sözleşmeli personel statüsünde alacağı alımları yüzüne gözüne bulaştırmıştır.
Siverek Sosyal Yardımlaşma Vakfı,  12 kişilik Sosyal İnceleme görevlisi ve Böro personeli için 36 kişiyi mülakata çağırması gerekirken, 4 yüksek puanlı aday her iki alıma da başvuruda bulunduğu için sadece 32 kişi mülakata çağrılmıştır. A.A’nın haberine göre mülakata sadece 13 kişi katılmış ve bu 13 kişiden, 12 kişi işe alınmıştır. Ayrıca Mülakata çağrılan 36 kişi arasında bulunmayan bir kişi, işe alınan 12 kişilik listede yer almaktadır. Siverek Kaymakamlığı mülakata çağrılan kişilerin isim listesini www.siverek.gov.tr adresinden kaldırmıştır. Mülakata gerekli olan katılım gerçekleşmediğinden ve mülakat listesinde olmayan bir adayın işe alınmasından dolayı alımların iptal edilmesi gerekmektedir.
 İŞTE YAPILAN HATALAR
1- Alımlarda KPSS 2010 puanları kullanılması gerekirken, neden 2011 KPSS puanları da kullanılmıştır?  Hâlbuki 2011 KPSS sınavı sadece A grubu kadrolar ve Öğretmenlerin başvuru yaptığı bir sınavdır. Eğer sözleşmeli memur alımlarında 2011 KPSS puanları kullanılacaksa neden kamuoyuna gerekli bilgi verilmemiştir. Sınavlarda 2011 KPSS puanları kullanıldığından dolayı, 2010 puanları çok aşağılarda kalmış, hiç kimse 2010 puanları ile yerleşememiştir.
2- SYDV başvurularında sınırsız tercih özelliği getirilmiştir. Bu sebeple yüksek puanlı kişiler Türkiye genelindeki tüm alımlara başvuru yaptığından tüm yerlerde bir kısır döngü yaşanmış, mülakata kazanan kişilerin çoğu mülakatlara katılmamıştır.( Siverek’te mülakata 36 kişi katılması gerekirken sadece 13 kişi mülakata katılmıştır) Olan düşük puanlı memur adaylarına olmuştur. Bu sebepler birçok yerde SYDV alımları iptal edilmiş, alımlar 1 Haziran’dan sonraya bırakılmıştır. (Mersin Toroslar, Osmaniye, Ankara Mamak)
3- SYDV alımlarında birçok il ve ilçe tercih ettiği yerde daha önceden “6” ay ve “1” yıl ikamet etme şartı getirdikleri halde birçok yer de bu ikametgâh şartı getirilmemiştir. Bu sebeple İstanbul’daki A şahsı Siverek’teki alımlara başvurmuş, puanı yüksek olduğundan mülakata çağrılmış; fakat mülakata katılmamıştır. (Yine ortada mağdur olan Siverekli memur adayları olmuş, yüzlerce düşük puanlı memur adayı başvuru yaptığı halde mülakata çağrılmamıştır)
4- SYDV başvurularında bakanlık tarafından hazırlanan başvuru sistemi acemice hazırlanmış olup, sistem bilgilerin ve özel şartların kontrolünü başvurusu sırasında yapamamıştır. Bu sebeple birçok kişi gerçek olmayan beyanlarda bulunarak birçok memur adayını mağdur etmiştir. Bu sebeple birçok yerde alımlar iptal edilmiştir.
5- Siverek Sosyal Yardımlaşma Vakfına Eğitim ve Fen Fakülteleri mezunları alınmış, 1 tane bile İİBF mezunu alınmamıştır. Halbuki eğitim mezunlarının çoğu yüksek puanlı olduğundan önümüzdeki öğretmen alımlarında zaten atanacak ve SYDV'deki görevinden istifa edecektir.
SONUÇ OLARAK,
Yapılan bu haksız ve şaibeli alımların iptal edilmesini, alımların yeniden yapılmasını talep ediyoruz.
Siverek SYDV Mağdurları
KONU HAKKINDA HABERİMİZ



Bu haber 2461 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü