SİVEREK SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI PLATFORMU BASIN AÇIKLAMASI YAYINLADI

Haber MerkeziSiverek Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Siverek Devlet Hastanesi yolu üzerinde meydana gelen kazalarla ilgili bir basın açıklaması yayımladı.

SİVEREK SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI PLATFORMU BASIN AÇIKLAMASI YAYINLADI
15 Haziran 2012 - 14:34







11 Haziran 2012 tarihinde öğlen saatlerinde meydana gelen ve 4 kişinin ağır yaralandığı, 1 kişinin hayatının kaybettiği trafik kazasıyla gündeme gelen hastane kavşağı sorunumuz ile ilgili

Siverek Sivil toplum Kuruluşlarının ortak basın bildirisi;


 


11 Haziran 2012 tarihinde yaşanan üzücü trafik kazasında hayatını kaybeden kardeşimize Allahtan rahmet, yakınlarına sabır ve metanet diliyoruz. Ağır yaralı hemşerilerimize hayırlı şifalar diliyoruz.

Kör olmamak gerekiyor sadece, uzman olmak değil.

Hastane açılalı daha iki hafta bile geçmemişken bu yol üzerinde birkaç kaza gerçekleşti. Fakat bu hafta Pazartesi günü yaşanan trafik kazasında maalesef ölüm ve ağır yaralanmalar yaşandı.

Daha hastane inşaatı devam ederken Sivil toplum kuruluşları olarak bu hastane için köprülü kavşak yapılmasının şart olduğunu, aksi takdirde birçok kazanın olabileceğini çeşitli platformlarda ve çeşitli zamanlarda belirtmiş; tüm Sivil toplum kuruluşlarının altında imzası olan talebimizi ilgilere iletmiştik.

Bu yolda ciddi kazaların olabileceğini bilmek için uzman olmanız gerekmiyor. Konuyla ilgisi olmayan her hangi bir vatandaşımız bile bu gerçekliği tüm çıplaklığıyla görebildiği, tehlikenin farkına varabildiği halde, bu yol için ilgili ve uzman kişilerin neden herhangi bir önlem almadıklarını; bu hastanenin neden aceleye getirilerek açıldığını anlamakta zorluk çekiyoruz.

Bir hayat söndü, 4 ağır yaralı.  Bu vebal kimin boynunda?

Hangi açıklama, hangi sözcük, hangi özür, hangi taziye mesajı, hangi çaba, hangi tedbir o canı geri getirebilecek? Hangi tartı, hangi yargı bu suçun cezasını ölçebilecek? Kim veya kimler sorumlu?  Kimin canı yandı, kimlerin yanacak?

Kaza sonrası alel-acele takılan trafik levhaları nereyi ve kimi işaret ediyor?  Yangından mal kaçıran bu hırsızlar kim. Kim bu katiller, bu cellatlar...

Tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz!

Bir ihmal, bir suç varsa; sorumlular kimse yakasına yapışılsın, hesap sorulsun. Bu bir trafik kazası değildir.  Bu bir hata, bir kusur değildir. Göz göre göre bir cinayet, bir katliamdır.

Yapılan açıklamaları ve alınacak tedbirleri yeterli bulmuyoruz.

Bu feci trafik kazasından bir gün sonra “bölge karayolları müdürü”  kazanın olduğu yere gelmiş, hastane önünde ilk etapta sinyalizasyon çalışmalarının derhal başlayacağını belirtmiştir. Hastane köprülü kavşağı için müsteşar tarafından arandığını, projenin hemen onaylanması durumunda yılsonuna kadar köprülü kavşağının tamamlanabileceğini bildirmişlerdir.

Her türlü çabayı ve iyi niyetli çalışmaları takdir etmekle beraber yapılan açıklamaları yeterli bulmuyoruz.

1.      Kaza günü hemen trafik levhaları takıldı. Neden daha önce gerekli önlemler alınmadı, alınamadı?

Bu kazada bir ihmal ve suç varsa herhangi bir girişim başlatıldı mı?

Daha önce defalarca çeşitli platformlarda ilgililere bildirilmesine rağmen köprülü kavşağın yapılabilmesi için birilerinin hayatını kaybetmesi, ağır yaralı trafik kazalarının olması mı gerekiyordu?

Köprülü kavşak yapılması halen şartlara mı bağlı? Kesin bir söz verilebiliyor mu?

Köprülü kavşak yapılıncaya kadar sinyalizasyon önlemi sadece yeterli olabilir mi? Bizler biliyoruz ki şehirler arası işlek bir yolda, halen duble yol çalışmalı devam ederken, yeterli ışıklandırma yokken bu önlem yetersiz kalacaktır. Yine biliyoruz ki acil hastası olan bir hasta yakını hastaneye yetişmek isterken trafik ışıklarına çokta uymayabilir.

Bu yolda ölümlü ve yaralanmalara sebebiyet verecek kazaların bir daha yaşanmaması için tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz. Derhal, zaman kaybetmeden gerekli önlemlerin alınması gerekiyor.

Siverek Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak köprülü kavşak için kesin, bitim tarihi belirlenmiş bir söz istiyoruz.  Yaşanan feci kazada ihmali bulunanlardan hesap sorulmasını, yeni kazaların önüne geçilmesi için etkili ve koordineli önlemlerin derhal alınması istiyoruz.

Konunun takipçileri olacağımız komu oyuna saygıyla duyurulur. 

Siverek Sivil Toplum Kuruluşları Platformu

Bu haber 3703 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem