SİVEREK SİVİL İNSİYATİFİ BASIN AÇIKLAMASI

Gaziantep saldırısını kınama ve Siverek halkının mağduriyetini engellemek için Siverek Sivil Toplum Kuruluşlarının Bir araya gelerek oluşturduğu Siverek Sivil İnsiyatifi basın açıklaması yaptı.

SİVEREK SİVİL İNSİYATİFİ BASIN AÇIKLAMASI
06 Eylül 2012 - 13:53

Gaziantep saldırısını kınama ve Siverek halkının mağduriyetini engellemek için Siverek Sivil Toplum Kuruluşlarının Bir araya gelerek oluşturduğu Siverek Sivil İnsiyatifi basın açıklaması yaptı.


 


Basın Açıklamasının tam metni,


 


Bilindiği gibi 20 Ağustos günü, insanların dostluğu ve kardeşliği pekiştirdiği güzel bir bayram günü, Gaziantep ‘te tüm Türkiye halkına yönelik olduğunu düşündüğümüz bombalı bir katliam gerçekleştirildi. Bu bombalı katliam sonucunda 10 yurttaşımız hayatını kaybetti, onlarca yurttaşımız ise yaralandı. Halen hastanelerde tedavi gören ağır yaralı kişiler var. Biz Siverek halkı olarak bu katliamın acısını tüm Türkiye gibi yüreğimizde hissettik ve derin bir üzüntü duyduk. Ölenlere Allah’tan rahmet, kalanlarına başsağlığı, hastanelerde tedavi görenlere de acil şifalar diliyoruz. Bu güzelim bayram gününü tüm Türkiye için cehenneme çeviren bu olayı kabul edilemez, insanlık dışı bir olay olarak değerlendiriyor ve kınıyoruz.


Bu tür olaylar sonrasında birlik, beraberlik ve kardeşliğin daha da pekiştirilmesi gerektiği inancındayız. Ancak bu şekilde bu canice olayların amacına ulaşmasına engel olunabilir. Bu tür olaylar, toplumu ayrıştırmaya ve düşmanlıklar meydana getirmeye dönüktür. Bu oyunları görüp buna göre doğru tutum belirlemek herkesin görevidir. Genel anlamda ülkemiz insanının bu şekilde hareket ettiğini biliyoruz. kimi basın organlarının kendisini yargı merciinin yerine koyarak reyting ve tiraj uğruna yaptığı haberler toplumda bir huzursuzluk oluşturmuştur. Özellikle ilçemizin isminin bu olayda anılıyor olması bizleri hem üzmüş hem de zor durumda bırakmıştır. Siverek’te her kesimde ciddi bir kaygı oluşmuştur.


Olayın hemen ertesinde ilçemizde çeşitli gözaltılar olmuş, daha bu kişiler Emniyet Müdürlüğünde sorgulanırken olayı gerçekleştirmekle itham edilmişlerdir. Çeşitli yayın organlarında sonradan yalanlanan çeşitli senaryolar çizilmiştir. Halbuki hukukta ‘’masumiyet karinesi’’diye bir terim vardır ve bu ilke ayaklar altına alınmıştır. Zaten ilçemizde gözaltına alınan beş kişiden üç kişi serbest bırakılmış bizce tamamen iyi niyetlerinin veya yaptıkları işin kurbanı olmuş iki kişi ise tutuklanmıştır.. Bizce bu olayın işlenişinde herhangi bir rolü olmayan bu kişilerin suçlu olup olmadıkları yapılacak yargılamanın sonunda açığa çıkacaktır. Fakat bu yargılama sonucu beklenmeden bazı kesimlerin, kimi menfaatler uğruna bu kişileri ve ilçemizi suçlu ilan etmeleri hiç de ahlaki ve insani değildir.


Bu yargısız infaz durumu, başta olayın sorumlusu olup olmadıklarının tespit edilmesi için tutuklanan insanları ve ailelerini olmak üzere, tüm Siverek halkının ciddi olumsuzluklarla karşılaşmasına sebep olmaktadır. Evine ekmek parası getirmek için çalışan bir şoförün işini yapması ve hayatının önemli bir bölümünü iyi bir vatandaş yetiştirmek için harcamış bir eğitimcinin yapmak istediği bir insaniyet, caniler tarafından kullanılmış ve bu sonuçlara yol açmıştır. Aileleri ise çok zor durumda kalmışlardır. Gaziantep ile ciddi anlamda ticari ilişkisi bulunan Siverek esnafı da bu durudan nasibini almaktadır. İnsanlar çeşitli tepkilerden dolayı ticari ilişkilerini sürdürmekten çekinmektedir. Mal almak için bu şehre gitmekten korkmaktadırlar. Yine Gaziantep’te çeşitli faaliyetler yürüten hemşehrilerimiz, görevli kamu çalışanları ve bu ilde okuyan öğrencilerimiz kendilerine yönelik tepkiler olabileceğinden dolayı tedirgin olmaktadırlar. Tutuklananlardan birinin öğretmen olması toplumda öğretmenlere karşı da bir önyargının oluşmasına sebep olmaktadır. Hiç kimsenin toplumda bu tür olumsuzlukların ortaya çıkarmaya hakkı yoktur. Sağuyu hakim kılınmalıdır.


Olayın faillerinin ortaya çıkarılamayışı bu tedirginliklerimizin artması anlamına gelecektir. Olay yetkili birimler tarafından bir an önce aydınlatılmalı ve karanlıkta kalan noktalar aydınlatılmalıdır. Suçsuz olan fakat çeşitli şekilde mağdur edilmiş kişilerin ortaya çıkması durumunda gerekli işlemler yapılmalıdır. Adaletin bir an önce tecelli etmesi en büyük dileğimizdir.


SİVEREK SİVİL İNSİYATİFİ


Siverek Eğitim Sen Temsilciliği


Siverek Özgür Der Temsilciliği


Siverek Özgür Eğitim Sen Temsilciliği


Siverek Eğitim Bir Sen Temsilciliği


Siverek Türk Eğitim Sen Temsilciliği


Siverek Kuyumcular Derneği


Gıda Maddeleri Satıcıları Esnaf Odası


Marangozlar Esnaf Ve Sanatkarlar Odası


Siverek Madeni Eşya Esnaf Ve Sanatkarlar Odası


Siverek İlçesi Muhtarlar Derneği


Sivil Der


Siverek CHP ilçe Başkanlığı


Siverek Has Parti İlçe Başkalığı


Siverek Ak Parti İlçe Başkanlığı


Siverek BDP İlçe Başkanlığı


www.siverekgenclik.com

Bu haber 3478 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu