SİVEREK SİVİL İNSİYATİFİ

Siverek Sivil İnsiyatifi, Gaziantep'teki çirkin saldırının ardından yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

SİVEREK SİVİL İNSİYATİFİ
01 Eylül 2012 - 12:53

SİVEREK SİVİL İNİSİYATİFİ


1.Toplantı



Tarih                   : 31/08/2012


Saat           : 15:30 – 18:00


Yer             : Sivil Der Toplantı Salonu



Katılımcılar


Adnan Özbingöl, Ayhan Ekinci, Alper Tuncel, A.Kadir Kak, Cuma Şirin, Eyüp Sabri Bilgen,  Haci İnan, Fikret Aslanparçası,  Kafur Ordu,  Muzaffer Bayram, Sefer Kankılıç, Serdar kazan, Şiyar Dalkıç, Suat Yapıcı ,Vahit Sevdalı.



Gaziantep’te yaşanan bombalı saldırı sonrasında basında Siverek ve Siverekliler isminin mahkûm edilmiş olması, olayla ilgili hukuksuz uygulamalar ve mağduriyetler, bu talihsiz olayla ilgili olarak öğrencilerin, eğitimcilerin, Gaziantep ile ticari ilişkileri olan esnafın yaşadıkları sıkıntı, Siverek’te son dönem yaşanan olumsuz gelişmeler ( sokak ortasında bir kadının bıçaklanması, silahlı kavga vb. ) gibi nedenlerle STK’lar ve eğitimciler öncülüğünde bir toplantı gerçekleşti.



Daha önce Siverek barış platformu adıyla bir araya gelen STK lar daha kuşatıcı, kapsayıcı ve etkili bir platform oluşturma niyetiyle “ Siverek Sivil İnsiyatifi” adıyla bir oluşumun kararını aldılar. Bu oluşumun en az ayda bir kez bir araya gelmesini, bu toplantılarda fikir alış- verişinde bulunulmasını, Siverek ve Sivereklilerin sorunlarının çözümü için kafa yorulmasını, mesai harcanmasını kararlaştırdılar.



İlk toplantıda tüm kurumlara ve kişilere ulaşılamamakla beraber 2. Toplantı için tüm kurumlara davet götürülmesi ve eksiksiz katılım veya temsiliyet sağlanması kararı alındı. Buna göre Siverek Sivil İnsiyatifi ,Siverek STKları, odalar, meslek kuruluşları, siyasi parti ilçe teşkilatları, Siverek milletvekilleri, Siverek Kaymakamlığı, Siverek Belediyesi, Siverek Kanaat Önderleri ve ilgili daire amirlerinden oluşacak.



Sivil Der toplantı salonunda gerçekleşen ilk toplantı gündem maddesi Gaziantep’te yaşanan üzücü olay ve sonrasında yaşanan olumsuz gelişmeler olarak belirlendi ve görüşüldü.



Alınan Kararlar



Gaziantep’te gerçekleşen bombalama saldırısının kınandığı, hukuki süreç devam ederken basında Sivereklilerin mahkûm edilmesinin ve işleyen hukuki süreçte hukuksuz uygulamalardan ve mağduriyetlerden duyulan rahatsızlığı bildiren her kesimin altına imza atabileceği bir ortak basın metninin oluşturulması.


Bir komisyon kurularak bu toplantıda yer almayan kurum ve kişilere davet götürülmesi


Bir sonraki toplantının  05 Eylül 2012 saat 13:00 da yapılması ve toplantıdan çıkan sonuç çerçevesinde 06 Eylül 2012 da basın açıklamasının Siverek milletvekilleri, Siverek belediyesinin yer aldığı bir katılımla gerçekleştirilmesi.



05 Eylülde gerçekleşecek 2. Toplantıda görüşülecek ilgili diğer etkinlikler ise şöyle listelendi;



Tüm Siverek Billboardlarına bu tepkinin taşınması


Cumhurbaşkanı, Başbakan, TBMM  İnsan hakları komisyonu, bakanlar ve milletvekillerine ortak metnin gönderilmesi.


İlgili yalan yanlış haberleri yapan medya ve basın firmalarına suç duyurusunda bulunulmasına


Sosyal medyanın kullanılmasına


Gaziantep’te bulunan tüm resmi kurumlara ulaşılmasına


Haber yayın yönetmenlerine ulaşılmasına


25 Eylül Dünya Rekor girişimine sahip çıkılmasına ve bunun Siverek imajına olumlu anlamda katkısına


Bu haber 3322 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı