SİVEREK SİVİL İNİSİYATİFİNDEN YARDIM ÇAĞRISI

Siverek Sivil İnisiyatifi 3. toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı sonunda Suriyeli sığınmacılar için acil yardım kampanyası düzenlenmesi kararı alındı.

SİVEREK SİVİL İNİSİYATİFİNDEN YARDIM ÇAĞRISI
24 Eylül 2014 - 09:50

Siverek'teki sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu Siverek Sivil İnisiyatifi 3. toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Siverek'e sığınan mülteciler için yardım kampanyası düzenlenmesine karar verildi.

Konu ile ilgili yapılan toplantıda "Suriye'deki iç savaştan kaçıp bölgemize, şehrimize yerleşen sığınmacılarla ilgili mevcut durumun özetini yapma gereği hissederek; bu noktada Sivil-İnisiyatifin bugünkü toplantıda almış olduğu karara yardım ve desteklerinizi bekliyoruz" denildi.

Toplantıda, son dönemde iç savaştan kaçıp bölgemizde, memleketimizde zor şartlar altında yaşamaya çalışan mağdur ailelere hep birlikte tanıklık ediyoruz ne yazık ki. Bununla alakalı ilgili STK'ların tespitlerine göre; son 3 yılda Siverek'e bu kargaşadan kaçarak yerleşen 3.000 ile 5.000 arası sığınmacıdan bahsediliyor" Ayrıca toplantıda, İŞİD saldırılarından dolayı Kobani'den Siverek'e gelen ailelere vurgu yapılarak, "Son birkaç gün içerisinde Kobani'de yaşanan çatışmalardan dolayı ülkemize giriş yapan çoğu kadın ve çocuklardan oluşan sığınmacı sayısı da tespitlere göre 130.000 ile 150.000 arasındadır. Suruç ilçesinde Şanlıurfa Barosu tarafından yapılan inceleme ve keşif sonucunda sığınan mültecilerin taziye evleri, camiler, Kur'an kursları, terk edilmiş binalar, parklar, otogar ve bazı Suruç'lu ailelerin de yardımıyla barınma ihtiyaçları giderilmeye çalışılmaktadır.

Açıklamada Siverek'te ilgili STK'ların yapmış olduğu tespitlere yer verilerek, son 4 gün içerisinde Kobani'li mültecilerden Siverek'e yerleşen aile sayısının 30'u aştığı belirtildi.

Tespit edilen mevcut durumun özeti bu şekilde

Hava şartlarının giderek soğuması nedeniyle;

-Özellikle giyim(çocuk giyimi özellikle) ve battaniye öncelikli ihtiyaçlardandır.

-Ayrıca çocuk bezi, çocuk sütü, kadın giyimi ve gıda yardımı adı altında kampanya başlatılmıştır.

Sivil İnisiyatif olarak toplanacak yardımlarda önceliğimiz önce yanı başımızda, Siverek'te bulunan sığınmacı aileler olmak üzere; Siverek'teki ihtiyaçların giderilmesi halinde toplanan yardımlar Siverek dışındaki sığınmacılara gönderilecektir... Siverek'teki bütün STK'lar olarak Sivil İnisiyatif çatısı altında başlatmış olduğumuz yardım kampanyasına desteklerinizi bekliyoruz.

Yurtlarını zorla terk etmek zorunda bırakılan mültecilerin, kanayan yaralarını bir nebze olsun gidermek adına; tüm Siverek halkının ve tüm sağduyulu vatandaşlarımızın başlatılan kampanyaya yardımlarını bekliyoruz...

Yardımlarınızı ulaştırmak için;

ADRES: Gümrük Hanı içerisi - Sivil-Der dernek odası

İRTİBAT: 0507 877 3026

0505 647 7788

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2399 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Başkan Mehmet Kuş Eyyübiye Millet Bahçesi'nde İncelemelerde Bulundu
Başkan Mehmet Kuş Eyyübiye Millet Bahçesi’nde İncelemelerde...