SİVEREK SİVİL DÜŞÜNCE PLATFORMUNDAN MISIR DEVRİMİ AÇIKLAMASI

Siverek Sivil Düşünce Platformu Mısır devrimi ve diktatör Hüsnü Mübarek'in devrilmesi ile ilgili bir basın açıklaması yayınlandı

SİVEREK SİVİL DÜŞÜNCE PLATFORMUNDAN MISIR DEVRİMİ AÇIKLAMASI
20 Şubat 2011 - 12:09
  
TUNUS VE  MISIR SİYASAL VE SOSYAL DEĞİŞİMLER İÇİN BİR MODELDİR.
    
ABD istihbarat okulunda yetiştirilip, bir darbeyle iktidara getirilen, Tunusun 23 yıllık diktatörü Zeynel Bin Ali ile başlayan halk isyanı, yine ABD müttefiki Hüsnü Mübarek’le devam eden devrim hareketi ve gelişmeleri tüm dünyada izlendiği gibi Siverek Sivil Düşünce Platformu tarafından da dikkatle izlenmektedir.
   
Mısır ve Tunus’taki halk ayaklanmaları-halk hareketleri Küresel Emperyalist zihniyetinin dünya çapındaki güç kaybının bir göstergesidir. ABD, 2001 yılında başlattığı dünya çapındaki saldırısını sürdürememiş, Irak’tan sonra sırayla işgal etmeyi planladığı Suriye ve İran’a girememiştir. Büyük Orta Doğu Projesini ilerletme hedefini Obama ile revizyona gitme mecburiyetinde kalmıştır.
   
Wikileaks belgelerinin ortaya çıkmasıyla; dünyanın saklı ve insan onurunu çiğneyen gizli planlarının bir elde tutulamayacağı açıkça belli olmuştur. Tunus ve Mısır’daki halk hareketlerini ABD’nin planı olarak göstermek, ABD’nin değişmez güç olduğu yanılgısından başka bir şey değildir. Tarih göstermiştir ki dini, dili, ırkı ne olursa olsun tüm süper güçler er ya da geç çökeceklerdir. Bu beklenmedik ayaklanma karşında ABD ve yerel işbirlikçileri ne kadar çaba göstermişse de duruma el koyamamıştır. 18 günlük açıklamalarıyla hem Mübarek’e,  hem halka oynayan ABD, Mısır halkının devrimini, evrime çevirmeye çalışmakla gülünç duruma bir kez daha düşmüştür.
Bu gelişmelerden ders çıkaran Ürdün Kralı’nın, hükümeti görevden alması ve Suriye Lideri Beşar Esad’ın reform zamanı açıklaması yapması, halk ayaklanmalarının gücünün ne olduğunu ispatlamıştır. Sıra ile Yemen, Bahreyn, Libya’ya sıçrayan bu halk ayaklanmaları tüm Ortadoğu’yu kapsayacak şekilde yayılım gösterecektir.
Tunus ve Mısır direnişiyle;
  1. Zalimlere, faşistlere, despotlara karşı koyulmaz, düşüncesinin psikolojik engeli, ortadan kaldırılmıştır.
  2. 18 günlük kararlı Tahrir Meydanı direnişi, güçlü zannettiğimiz firavunların ne kadar kâğıttan kaplan olduklarını test etmiştir.
  3. Korsan İsrail devletinin garantörü olan Mübarek hükümeti İsrail ve ajanlarının bile tespit edemediği bir güçle yıkılmış, İsrail’in uykuları kaçar olmuştur.
  4. Tarihi firavunlarla dolu Mısır devleti yeni bir Firavunu da hak ettiği yere göndermiştir.
  5. Tunuz ve Mısır Halkı, bölgenin kaderinde onarılması güç hataların, dış güçlere kuklalığın, bölgemizdeki her kirli komplonun kaynaklarından biri olan bir diktatörlüğü yıkmış diktatörlerin mevcut politikalarını değiştirir olmuştur.
  6. Bu adım Tunuz ve Mısır için olduğu kadar bölge halkları için ve dünyanın tüm mazlum halkları için de bir yol haritası olarak tarihe geçmiş, ülkemizin de kaderini değiştirecek bir devrim olmuştur.
  7. Zulme karşı sessiz kalınmayacağı, halkın hak ve hukuk talebinin tek geçerli meşrutiyet olduğu gösterilmiştir.
  8. Bu tespitler ışığında bölgenin yenilikçi bir gücü olan Siverek Sivil Düşünce Platformu, Tunus ve Mısır halkını kutluyor bütün diktatörlerin sonunun yakın olduğu gerçeğini haykırıyoruz.
  
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Siverek Sivil Düşünce Platformu
Memur Sen
Özgür Eğitim Sen
Özgür-Der
Eğitim Bir Sen


www.siverekgenclik.com

(FOTO ARŞİV)




Bu haber 2232 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti