SİVEREK SEVDASI 3 İÇİN İMZA GÜNÜ DÜZENLEDİ

Siverek'i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği Fahri Başkanı Koçali Aymaz, Siverek Sevdası 3 kitabının tanıtımı için imza günü düzenledi.

SİVEREK SEVDASI 3 İÇİN İMZA GÜNÜ DÜZENLEDİ
28 Ekim 2015 - 09:25

Siverek'i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği Fahri Başkanı Koçali Aymaz, Siverek'in tarihi il olma mücadelesini anlattığı "Siverek Sevdası 3" kitabının tanıtımı için Gazi Park'ta bulunan Yaşam ve Kültür Evi'nde imza günü düzenledi. Düzenlenen imza gününe Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Siverek Sevdası 3 kitabında Sivereklilerin 1957 yılında başlayan il mücadelesinin belgeleriyle ortaya konulduğuna dikkat çeken Aymaz, "Hesapta olmayan 14 ilçe il yapılarak Siverekliler verilen 36 kesin söz unutulmuştu. Bir çok siyasi tarafından Sivereklilere verilen kesin sözler yerine getirilmediğinden, 1996 yılında Siverek'i Vilayet Yapma ve Kalkındırma Derneği tarafından 13 lidere maddi manevi tazminat davası açılarak yargıda hesap sorulmuştur.Liderlerden hukuk yoluyla mahkemelerde hesap soran Sivereklilerin göğsünü kabartan, Türk Hukuk tarihine, Türkiye ve Dünya tarihine geçen mahkeme sürecinin belgelerle anlatılarak kamuoyu ile paylaşılan "Siverek Sevdası 3"'ün tanıtımı için imza günü düzenledik. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi

İmza gününde Siverekli Yazar Tanca Çepik Gültekin ise Suveyda isimli kitabını okurları için imzaladı.

www.siverekgenclik.com




Bu haber 2805 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor