SİVEREK SAĞLIK-SEN’DEN HÜKÜMETE TEPKİ

Sağlık-Sen Siverek Temsilciliği düzenlemiş olduğu basın açıklamasıyla hükümetin sağlık çalışanları hakkındaki uygulamalarına tepki gösterdi.

SİVEREK SAĞLIK-SEN’DEN HÜKÜMETE TEPKİ
13 Mart 2015 - 11:45

ŞANLIURFA – Sağlık-Sen Siverek Temsilciliği düzenlemiş olduğu basın açıklamasıyla sağlık çalışanlarının dört gözle beklediği uygulamaların hükümet tarafından bir an önce hayata geçirilmesi istendi. Siverek Devlet Hastanesi bahçesinde bir araya gelen sendika üyeleri adına basın açıklamasını Sağlık-Sen Siverek Temsilcisi Sefer Şenateş okudu.

Şenateş, sağlık çalışanlarının umutla beklediği, yıpranma payı, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması gibi hususlarda yapılan açıklamaların yetersiz olduğunu, çalışanlara lisans tamamlama ve kreş hakkı verilmemesinin kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını belirtti. 14 Mart Tıp Bayramı öncesi başbakanın sağlık çalışanlarına müjde şeklinde yaptığı açıklamaya dikkat çeken Şenateş, “Sağlık çalışanları insanımızın sağlığının emanetçileri, sağlık sisteminin sigortasıdır. Sağlık çalışanları bugüne kadar kendisine uzanan hiçbir eli geri çevirmediği gibi bundan sonra da insan hayatına zarar verecek hiçbir eylemin içinde olmayacaktır. Bu nedenle, sağlık çalışanları olarak bugün de işimizin başında, aziz milletimizin hizmetindeyiz” dedi

Hükümetin nöbet ücretlerine yaptığı % 50 oranındaki artışın kendilerini memnun ettiğini belirten Şenateş, “Nöbet ücretleri dışında sağlık çalışanları olarak, uzun yıllardır mücadelesini verdiğimiz yıpranma payı ve ek ödemelerinin emekliliğe yansıması konularında ise Sağlık Bakanlığı yetkililerinin Sayın Başbakanı yanılttığı ortadadır. Sağlık çalışanlarına müjde denilerek yapılan açıklamalar, Sağlık Bakanlığı’nın sınıfta kaldığını göstermiştir. Sendikamızın düzenlediği programa katılan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘sizler umudun adısınız’ diyerek onurlandırdığı biz sağlık çalışanları; yıpranma payı, lisans tamamlama ve kreş konusunda Cumhurbaşkanımızın verdiği sözlerin, Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından yerde bırakıldığını üzülerek görmekteyiz. Biz sağlık çalışanları için müjde; bütün meslek gruplarını kapsayan yıpranma payı hakkıdır Biz sağlık çalışanları için müjde, hekim / hekim dışı ayrımı gözetmeden bütün çalışanların ek ödemelerinin emekliliğe yansıtılmasıdır”

Açıklamanın sonunda Şenateş, Sağlık Sen olarak üyelerine ve bütün sağlık çalışanlarına verdikleri sözün arkasında olduklarını belirterek, “ Bütün sağlık çalışanları için yıpranma payı yılı, ek ödemelerin emekliliğe yansıtıldığı yıl olacaktır. 2015 yılı, lisans tamamlama eğitim ve öğretimlerinin başladığı yıl olacaktır. Bizler Sağlık Sen üyeleri olarak, bugün işimize sahip çıktığımız ve işimizi bırakmadığımız gibi, hedefe ulaşana dek bu işin peşini de asla bırakmayacağız” dedi.

www.siverekgenclik.com




Bu haber 2342 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması