SİVEREK ÖZGÜR-DER'DEN 1 MAYIS MESAJI

Siverek Özgür-Der Temsilciliği tarafından
Emeğin sömürülmediği, adil bir dünya için ! başlığı ile yayınlanan açıklamada tüm işçilerin 1 Mayıs Bayramı kutlandı.

SİVEREK ÖZGÜR-DER'DEN 1 MAYIS MESAJI
02 Mayıs 2011 - 06:25

Siverek Özgür-Der Tarafından Yapılan Açıklamada,

Emeğin sömürülmediği, adil bir dünya için !

Allah û Teala, Haşr suresinin 7. ayetinde “…Mallar, sizden yalnız zenginler arasında el değiştiren bir servet haline gelmesin…” diye buyurarak, toplumsal hayatta “adil dağıtımı” emretmektedir.
Günümüz dünyasında, kısa yoldan zenginliğe ulaşmak için, insanlar her yolu mübah görmekte ve bu durum toplumsal yapıyı derinden sarsmaktadır.
Zira bu durum, toplumda “kazan da nasıl kazanırsan kazan” gibi sakat bir anlayışı da beraberinde getirmektedir.
Tüketim kültürünün sınır tanımadığı günümüz dünyasında en çok sömürülen olgu da hiç şüphe yok ki “emek” olmaktadır.
Yaratılan “sanal” krizler bahane edilerek işten çıkarılanlar, belediyelerde, fabrikalarda, tarlalarda “çağdaş kölelik” anlayışıyla çalıştırılanlar, yaşama dair hiçbir sosyal güvencesi olmadan çalışan onbinlerce işçi ve emekçi sömürülmeyi iliklerine kadar hissetmektedirler.
Ülkemizde de bu durum ne yazık ki; dünyadaki genel tablonun dışına çıkamamakta ve asgari ücret gibi “traji-komik” bir maaşla yaşamlarını sürdürmeye çalışan insanlarımızın sayısı milyonlarla açıklanmaktadır.
Yeni bir seçim sürecine girdiğimiz şu günlerde türlü vaatlerle meydanlara çıkan siyasiler bu tablonun oluşmasında büyük rol oynamaktadır.
Gerek iktidar gerekse de muhalefet partileri, işçi ölümlerine kulak tıkamakta, tersane, maden vb. alanlarda çalışan işçilerin güvenli koşullarda çalışmasını sağlayan tedbirler bir türlü alınmamaktadır.
Rabbimizin, yüce kitabımızın birçok ayetinde bahsettiği “adalet” kavramından bir nebze uzaklaşılmayan, zengin ve fakir arasındaki uçurumun ortadan kalktığı, başta emekçiler olmak üzere hiç kimsenin “ötekileştirilmediği” adil bir dünyaya olan hasretimizle ; 1 Mayıs işçi bayramını tebrik ediyoruz.

Siverek Gençlik Haber

Bu haber 2911 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu