SİVEREK ÖZGÜR-DER, ''ÖZGÜR VİCDANLAR ASLA SUSTURULAMAZ''

Haberikra.com

Özgür-Der hakkında açılan kapatma davası, bugün yapılacak duruşma öncesi Siverek Özgür-Der tarafından yapılan kitlesel basın açıklaması ile protesto edildi. Yapılan açıklamada, Dernek ve kuruluşlar kapatılabilir ama özgür vicdanlar asla susturulamaz mesajı verildi.

SİVEREK ÖZGÜR-DER, ''ÖZGÜR VİCDANLAR ASLA SUSTURULAMAZ''
10 Haziran 2009 - 07:03
ŞANLIURFA - Özgür-Der'in, "İnancımızın ve Kimliğimizin Aşağılandığı, Resmi İdeolojinin Dayatıldığı Törenlere Tavır Alalım" başlıklı çağrısını "Anayasa'ya ve Kanunlara aykırılık" şeklinde niteleyen İstanbul Valiliğinin, Fatih Savcılığına yaptığı başvurusu neticesinde açılan davanın ikinci duruşması bugün yapılacak.



Özgür-Der Siverek Temsilciliği tarafından bugün yapılacak Özgür-Der kapatma davası dün akşam yapılan kitlesel basın açıklaması ile protesto edildi.
Dernek adına basın açıklamasını Özgür-Der Siverek Temsilcisi Cemil Yeşildağ okudu. Yapılan açıklamada, “ Özgür-Der, toplumu aydınlatmaya, toplumun her alanda haklı muhalefet bilincini güçlendirmeye, hak ve özgürlükleri talep edecek şahsiyetli, onurlu bir tutum kazanmasına yardımcı olmaya çalışıyor.

Bu yolda çalışmasını devam ettiren tüm sivil toplum kuruluşları sistem tarafından aynı tavır ile karşılaşmakta ve kapatılmayla yüz yüze gelmektedirler.” denildi.



Dernek ve kuruluşlar kapatılabilir ama özgür vicdanlar asla susturulamaz denilen açıklama şöyle devam etti: “Özgür-Der Siverek Temsilciliği olarak, açılan kapatma davasını İslami kimliğimize, düşünce ve örgütlenme özgürlüğümüze ve insani taleplerimize yöneltilmiş bir saldırı olarak görüyoruz. 28 Şubat benzeri hukuksuzluğu aynen yansıtan bu baskıcı, yasakçı ve jakoben tutumun AK Parti hükümeti tarafından sürdürülüyor olmasını kınıyoruz.”



NOT: Basın açıklamasının tam metnine haberikra.com sitesinden ulaşabilirsiniz



Haberlinki
Bu haber 2611 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması