SİVEREK ÖZGÜR-DER İFTİRALARA CEVAP VERDİ

Özgür Der, son dönemde PKK medyasının Rojava'da yalanlar üzerinden halkı provokasyona getirdiğine dikkat çekerek camiaları hakkındaki iftiralara cevap verdi.

SİVEREK ÖZGÜR-DER İFTİRALARA CEVAP VERDİ
11 Ağustos 2013 - 09:29

Basına Kamuoyuna ve Kürdistan Halkına



Son günlerde Batı Kürdistan’da (Rojava) yaşanan olaylarla ilgili olarak temsilcisi olduğum Özgür-Der ve şahsımla ilgili olarak bir karalama ve iftira kampanyası başlatılmıştır. Bundan dolayı gerekli bir açıklama olarak şunları dile getirmek ve bütün kamuoyuna deklare etmek istiyoruz:


Derneğimizin el Kaide, onun bütün uzantıları ve bütün marjinal gruplara karşı tavrı eskiden beri bellidir. El Kaide ve onun bütün uzantılarıyla organik veya inorganik herhangi bir bağlantımız, bağımız ve ilişkimiz yoktur.


Bizim elimizle Kuzey Kürdistan’dan Batı Kürdistan’a hiç kimse gönderilmemiştir. Bunun için hiçbir şekilde destek sunulmamıştır.


Siverek’ten Suriye’ye gidip orada ölen hiç kimse ile bir tanışıklığımız olmadığı gibi organik anlamda bir bağımız da yoktur.

Siverek’ten toplanan yardımlar sınır bölgesinde dağıtılırken özellikle Kürt kardeşlerimize de ulaştırılmaya çalışılmıştır. Yardımlar Kürt-Türkmen ve Araplardan oluşan komisyonlara teslim edilmiştir.


Dernek merkezimizin ve Siverek Temsilciliğimizin bu savaşta taraf olmak ve bu savaştan pay kapmak gibi bir derdi yoktur.


Dünyanın neresinde ve kimin eliyle olursa olsun eğer ortada bir vahşet varsa bunu lanetlemek ve bu vahşetin karşısında olmak her müslümanın vazifesidir. Bu bağlamda biz Kürdistan coğrafyasında yaşanan hiçbir zülme sessiz kalmadık ve mazlumdan yana tavrımızı net bir şekilde ortaya koyduk.


Kürt meselesindeki tutumumuz ve bu konuda yaptığımız etkinlikler ortadadır. Bütün bunlara rağmen bizi Kürt kavminin ihanetçisi olmakla suçlayan zihniyet ancak dışa kapalı ve megaloman bir zihniyettir. Aksine bölgedeki bütün unsurların barış içerisinde yaşayabilmeleri için elimizden gelen her türlü çabayı gösterdik.


Bizim adımızı kullanarak veya bizim adımıza konuştuğunu iddia eden kişilerin beyanları bizi bağlamaz. Bu anlamda kötü yorumlara açık bu tür beyanların bizi bağlamadığını ve hiçbir sonucuna katlanmayacağımızı belirtmek isteriz. Olası açıklamalarımızı resmi basın açıklaması şeklinde yapacağımızı beyan ediyoruz.


§ Sosyal medyada gerçek kimliklerini gizleyerek ortalığı bulandırmaya çalışan şer odaklarına karşı tartışma ortamını açık tuttuğumuzu ve gizleyecek herhangi bir şeyimizin olmadığını ifade etmek isteriz.


Bizi facebook/twitter gibi sosyal medya üzerinden bizi karalayanlar ve hedef gösterici açıklamalarda bulunanlar hakkında hukuki süreç başlatıp suç duyurusundan bulunacağımızı buradan deklare ediyoruz.


Cemil YEŞİLDAĞ


Özgür-Der Siverek Temsilciliği


Bu haber 3284 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması