SİVEREK MÜFTÜLÜĞÜNÜN KANDİL MESAJI VE KANDİL PROGRAMI

Siverek Müftülüğü Miraç Kandili münasebetiyle yayınladığı mesaj ve kandil programı

SİVEREK MÜFTÜLÜĞÜNÜN KANDİL MESAJI VE KANDİL PROGRAMI
28 Haziran 2011 - 10:39
Bu gece (Salıyı Çarşambaya bağlayan gece) Allah nasip ederse Miraç Kandilini idrak edeceğiz. 
         
Peygamberlerin sonuncusu Hz. Muhammed Aleyhisselam’ın büyük mucizelerinden biri de İsra ve Mirac hadisesidir. İsra, gece yürüyüşü demektir. Hz.Peygamberin gecenin belli bir bölümünde Meke’den Kudüs’e kadar mucizevi bir vasıtayla gitmesidir.  Mirac ise, Peygamberimizin Kudüsten semavata çıkma olayıdır.
           
Habibi Kibriya, 52 yaşlarında idi. Mekke’de müşriklerin zulüm ve işkencelerini zirveye çıkardıkları bir dönem yaşanıyordu. Aynı günlerde Peygamberimiz (S.A.V) kendisine maddi ve manevi yönden büyük destek veren mübarek eşi Hz.Hatice annemizi ve amcası Ebu Talibi kaybetmişti. Taif’e gitmiş, büyük bir hüsranla dönmüştü. İşte Cenab-ı Hak, böyle tehlikeli ve müşkil bir konuma gelmiş Peygamberini, hem teselli etmek, hem de azim ve kararlılığını yenilemek için Recep ayının 27. gecesinde O’nu katına davet etmiş, O’na mucizelerini göstermiş, hiç üzülmemesini,  bu dinin sahibinin Allah olduğunda şek ve şüphe etmemesini ve O’na tevekkül ederek davasını sürdürmesini işaret etmiştir. Böylece Cebrail (A.S) Cennetten Burak denilen biniti getirip İsra ve Mirac yolculuğu başlamıştır.
           
Tüm Siverek halkımızın Miraç Kandilini tebrik eder, bu gecenin memleketimize ve İslam Alemine hayırlar getirmesini Yüce Mevladan temenni ederim.
                                                         
KANDİL PROĞRAMI
        
Bayanlara yönelik olarak Abdalağa Camiinde Öğlenden sonra Kız Kuran Kursu Hocalarımız tarafından Kandil proğramı gerçekleştirilecektir.
        
Erkeklere yönelik Yatsı Namazından önce Siverek Ulu Camide Merkezi Sistem kanalıyla Vaaz, Namazdan sonra Mevlid ve Dua proğramı icra edilecektir.Tüm halkımızı proğramlarımıza bekliyoruz.

Siverek Gençlik Haber

Bu haber 3422 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu