Siverek Müftülüğü'nün Kadir Gecesi Mesajı

 Siverek Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar yayınlamış olduğu mesaj ile tüm İslam aleminin Kadir Gecesini kutladı

Siverek Müftülüğü'nün Kadir Gecesi Mesajı
04 Eylül 2010 - 16:16
Siverek Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar, Yayınlamış olduğu mesaj ile tüm İslam aleminin mübarek Kadir Gecesini tebrik etti. Yayınlanan mesajda, “yarın akşam inşallah bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesini idrak edeceğiz. Kadir; değer, kıymet ve itibar demektir. Bu geceye Kadir Gecesi denilmesi şeref ve kıymetinden dolayıdır. Kadir Gecesini bu derece değerli kılan en önemli sebep Kur’ân-ı Kerim’in bu gece indirilmeye başlanmış olmasıdır.

 Kadir Gecesini gereği gibi anlayıp hakkıyla değerlendirmenin yolu, Kur’ân-ı Kerim’in eşsiz mesajlarını anlamaktan geçer. Bu itibarla, Kadir Gecesi Kur’ân-ı öğrenme ve Rasûlüllah’ı tanıma, onların öngördüğü fazilet ilkeleri doğrultusunda yaşama ve her türlü kötülüğü terk etme vesilesi kabul edilmelidir. Zira insanları üstün ahlâkî değerlere yönelten Kur’ân’dır. Kur'an'ın getirdiği ilke ve prensiplerin özünde aydınlık, hoşgörü, dostluk ve kardeşlik vardır. Ayrıca bu geceyi, namaz kılarak, Kur'ân-ı Kerim okuyarak, tevbe, istiğfar ederek ve dua yaparak değerlendirmeli, geçen hayatımızın Kur’an ve Sünnet’e uygun olup olmadığının muhasebesini yapmalıyız. Dargınlık, kırgınlık, kin ve nefretin yerine sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk ve kardeşliği hâkim kılmalıyız.” Dedi.

Yazar açıklamasının devamında, “Yarın Siverek Ulu Camiinde Lihye-i Şerif emanetini halkımızın ziyaretine açacağız. Lihye-i Şerif Peygamber Efendimizin Sakalı Şeriflerinden düşen tellerdir. Sahabe bunları muhafaza etmiştir ve bugünlere kadar bizlere ulaşmıştır. Pazar günü sabah namazından sonra 11.30’a kadar erkekler, 11.30’dan 16.30’a kadar bayanlar kutsal emaneti ziyaret edebileceklerdir. Tüm Halkımızın Mübarek Kadir Gecelerini en içten tebrik ederim.”dedi

Deniz Uğurlu/Siverek
Bu haber 2182 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı