SİVEREK MÜFTÜLÜĞÜ'NÜN BERAT KANDİLİ MESAJI

Siverek Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar, Berat Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

SİVEREK MÜFTÜLÜĞÜ'NÜN BERAT KANDİLİ MESAJI
03 Temmuz 2012 - 21:00

Bu akşam Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan gece, rahmet, mağfiret ve bereket mevsimi Ramazan ayına adım adım yaklaştığımızın habercisi, kurtuluş, af ve arınma gecesi olan Berat Kandilini idrak edeceğiz. Böylesine mübarek bir geceye bizleri kavuşturup bizlere güzel bir fırsat bahşettiği için Cenab-ı Hakk’a sonsuz hamdü senalar ve şükürler olsun.

Berat Kandili, Yüce Rabbimiz nezdinde beratımıza vesile olduğu, Rabbimizin affediciliğine ve bağışlayıcılığına sığınmayı öğrettiği gibi, kendimize, ailemize, din kardeşlerimize, yaratılıştan kardeşlerimize ve tüm kâinata karşı affedici, onarıcı ve bağışlayıcı olmayı öğretir. Berat, kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür. Yüce Yaradan’ın affına erebilmek için yaradılanı affetme günüdür.

Bu kandil, beratımızı almamızın ancak, hayat rehberimiz olan Kur’an-ı Kerim’i anlamakla, yaşamakla, Sevgili Peygamberimiz (sav)’in bizlere miras bırakmış olduğu sünnetini ve evrensel ahlâkî erdemleri hayatımıza yansıtmakla mümkün olacağını öğretir.

Tüm Siverekte yaşayan kardeşlerimin ve İslâm âleminin Berat Kandilini tebrik eder; bu mübarek gecenin özellikle şer odakları tarafından ülkemizin de içine çekilmek istendiği aşikar olan ve yakın coğrafyamızda uyandırılmak istenen fitne ateşinden, kargaşa ve kaos ortamından teberra etmemize vesile olmasını; kin, nefret, öfke, kibir, dünyevileşme, güç tutkusu gibi beratımızın önünde duran ve gün geçtikçe artan engelleri bertaraf ederek birbirimizin beratına yardımcı olmayı; İslâm dünyası olarak barış, huzur ve güven içerisinde arınmış gönüllerle, günah yüklerimizden berat etmiş olarak Ramazan-ı şerife girmeyi nasip etmesini Cenab-ı Mevla’dan niyaz ediyorum.

Bugün (Çarşamba) ikindi namazından sonra Ulu Camide Mevlid, Yatsı Namazından önce Merkezi Sistemle Ulu Camide Vaaz Programları gerçekleştirilecektir. Ayrıca sadece bayanlara yönelik olarak bugün (Çarşamba) saat 14:00 te Bahçelievler Camiinde Berat Kandili Programı yapılacaktır. Siverekli halkımızı Programlara bekliyoruz.  

Ahmet Hilmi YAZAR

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2656 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü