SİVEREK MÜFTÜLÜĞÜNÜN AŞURA GÜNÜ MESAJI

Siverek Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar Aşura günü münasebetiyle yayınladığı mesajda, tüm vatandaşların Aşura gününü tebrik etti.

SİVEREK MÜFTÜLÜĞÜNÜN AŞURA GÜNÜ MESAJI
16 Aralık 2010 - 15:42

   Yayınlanan  mesajda, O7 Aralık 2010 Salı günü 1 Muharrem 1432 hicri yılına girdik. Her yıl 10 Muharrem Aşure Günü olarak kutlanır. Bugün de bir Aşure gününü idrak etmekteyiz. Aşure Gününün bir çok faziletleri vardır. Peygamber Efendimiz bugünle birlikte önceki veya sonraki günü veya her üç günü yani Muharrem 9. 10. ve 11. günlerini oruçlu geçirmemizi bizlere tavsiye etmişlerdir. Bazı rivayetlere göre bugün Hz. Adem A.S dünyaya gönderilmiştir. Hz. Nuh’un gemisi bugün Cudi Dağına oturmuştur. Hz. Musa A.S ve beraberindekiler Firavunun baskısından Aşure günü kurtulmuşlardır. Yine Hz. Yunus A.S balığın karnından bugün kurtulmuştur. Ama yine bugün meydana gelen bir olay bu sevinçli olayları gölgelemiştir. Peygamber Efendimizin sevgili torunlarından Hz. Hüseyin 10 Muharrem Aşure günü Yezid tarafından şehit edilmiştir.
           

Böyle üzücü olayların bir daha yaşanmaması temennisiyle tüm halkımızın Aşure Gününü tebrik ediyor İslam ümmetinin birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde olmalarını Cenabı Mevladan diliyorum.

Siverek Gençlik Haber

Bu haber 2112 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor