SİVEREK MÜFTÜLÜĞÜNÜN 3 AYLAR VE REGAİB KANDİLİ MESAJI

Haber MerkeziSiverek Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar Mübarek Üç Aylar ve Regaib Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

SİVEREK MÜFTÜLÜĞÜNÜN 3 AYLAR VE REGAİB KANDİLİ MESAJI
23 Mayıs 2012 - 07:20
22 Mayıs 2012 Salı günü mübarek üç ayların  başlangıcıdır. 24 Mayıs Perşembe yi Cuma gününe bağlayan geceyi mübarek Regaib Kandili  olarak ihya edeceğiz.
Üç aylar, İslâm'ın mübarek saydığı hicrî kamerî aylardan Receb, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Receb ayında, Regaip ve Mi'râc, Şaban ayında Berat; Ramazan ayında ise Kadir Gecesi gibi dört ayrı mübarek gece bulunmaktadır. Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.), bu aylarda daha çok ibadet eder ve: "Allahım! Recep ve Şabanı hakkımızda mübarek kıl, bizi Ramazana kavuştur." diye dua ederdi. 
"Regaib" kelime olarak rağbet olunan şey ve büyük ikram anlamına gelmektedir. Recep ayının ilk cuma gecesi olan Regaip Kandili, Allah Teâlâ'nın kullarına bol bol bağışta bulunduğu, az ibadetlerine karşılık çok ecir verdiği bir rağbet gecesidir.  Bu mübarek gün ve geceler bizim için bereketli ve kazançlı zaman dilimleri olmalıdır.
Bu vesile ile tüm Siverekli kardeşlerimin Üç  Aylar ve Regaib Kandilini  en içten dileklerimle tebrik ederim.
Regaib Kandili münasebeti ile Perşembe yatsı namazından önce Ulu Camide Merkezi Sistemle tüm merkez ve köylere vaaz programı gerçekleşecek, yatsı namazından sonra Mevlidi Nebi okunup dua yapılacaktır.                                                                                        AHMET HİLMİ YAZAR                                                                                                Siverek Müftüsü

Bu haber 2947 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü