SIVEREK MÜFTÜLÜĞÜNDEN MEVLID KANDILI MESAJI

Siverek Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar yayınlamış olduğu mesaj ile tüm islam aleminin mevlid kandilini kutladı.

SIVEREK MÜFTÜLÜĞÜNDEN MEVLID KANDILI MESAJI
14 Şubat 2011 - 07:41
Siverek Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar, Peygamber efendimizin kutlu doğumun yıl dönümü münasebetiyle yayınlamış olduğu mesajda önemli mesajlar verdi.

Yazar mesajında, “Bu   gece,   insanlık  için bir hidayet rehberi, bütün alemlere rahmet olarak gönderilen, Habibi Ekrem  Hz. Muhammed Mustafa (SAV)' in doğum gecesi olan Mevlid Kandili gecesidir. Bu gecenin bütün Müslümanlar katında çok özel bir yeri  vardır. Peygamberler zincirinin son halkası olarak gönderilen efendimiz, cehaletin her türlüsüne karşı savaş açmış, getirdiği ilim ve tefekkür anlayışıyla karanlıkları aydınlatmış, hak, eşitlik, merhamet, sevgi, hoşgörü gibi  ilahi ve evrensel prensiplerle insanı insana kul eden zincirleri kırmış, güçsüzün, yetimin, yoksulun ve kimsesizlerin koruyucusu olmuş, sevgi ve saygıyı yaygınlaştırarak, kin, nefret ve haset gibi kötü duyguları ortadan kaldırmak suretiyle kardeşliği pekiştirmiş böylece kan ve gözyaşını sona erdirmiştir.”

Yazar mesajının devamında ise, “Hz. Peygamberin açtığı manevi pencereden çağın insanı olarak bir hidayet meş’alesi olan Allah’ın elçisini her yönüyle iyi tanımalı, O’nun yüce hayatını, insanlara tebliğ ettiği ahlakı değer ve faziletleri çok iyi kavramalı ve hayatımıza uygulamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle  Siverek  halkımızın ve İslam âleminin mübarek Mevlid Kandilini tebrik eder, Sevgili Peygamberimizin doğum günü münasebetiyle, başta ülkemiz ve İslâm dünyası olmak üzere tüm insanlığın Rahmet Peygamberinin merhamet yüklü mesajlarından nasibdar olmasını Cenab-ı Mevlâ’dan niyaz ederim”

Siverek Gençlik Haber
Bu haber 2508 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu