SİVEREK MEMUR-SEN MISIRDA YAŞANANLARI LANETLEDİ

Mısır’da ordunun seçilmiş cumhurbaşkanına görevden el çektirmesi, sivil yönetime karşı askeri darbe yapması kabul edilemez. Büyük Memur-Sen ailesi olarak, Mısır’da halkın tercihine ve iradesine yönelik darbeyi ve darbecileri kınıyoruz ve lanetliyoruz.

SİVEREK MEMUR-SEN MISIRDA YAŞANANLARI LANETLEDİ
04 Temmuz 2013 - 10:22

Mısır ordusu tarafından yapılan darbe, Mısır halkının iradesini hedef almış apaçık bir zorbalıktır. Halka ve iradesine yönelik saygısızlıktır. Mısır halkının geleceğine yönelik, küresel nitelikteki bildik kirli oyunların bir parçasıdır. Demokrasiyi, hukuku, insan onurunu hiçe sayan faşist anti demokratik bu darbe; Mısır sivil yönetiminin Filistin halkına nefes aldırmasına yönelik tavrına tahammülsüzlüğün ve Filistinlilerin geleceğine de ipotek koyma çabalarının ürünüdür.


Demokrasilerde ne çoğunluğun azınlığa, ne de azınlığın çoğunluğa tahakkümü olmaz, olamaz. Mısır’da yapılan darbeyle, çoğunluğun azınlığa ram olması istenmektedir. Mısırı iç çatışmalara sürükleme riski içeren ve halkın özgür iradesine yönelik bu faşist girişim,  sadece Mısır’ın değil bölgenin de dengelerinin bozulmasına kapı aralayacak sonuçlara gebedir. Bu nedenle, halk tarafından göreve getirilen Mısır’ın sivil yönetiminin görevine devam etmesini sağlayacak bölgesel ve küresel nitelikteki bütün baskı araçları devreye sokulmalı ve darbe en kısa sürede sona erdirilmelidir.


Darbecilere karşı tavır ortaya koymayan ve darbeyi kesin bir dille kınamaktan özenle kaçınan BM, AB ve ABD tutumlarıyla, demokrasi havariliği yapanların çifte standartlarını bir kez daha sergilemiştir. Suriye’de kendi halkının kanını dökmeyi meziyet sayan Esed’e demokrasi ve seçim çağrısı yapanların, Mısır’da demokratik bir süreçte halkın desteğini alarak göreve gelen Cumhurbaşkanı Mursi’ye karşı yapılan darbeye ve anayasanın askıya alınması yönündeki açıklamalara sessiz kalması bölgede demokrasinin hakim olması temennilerine ilişkin beyanların samimiyetini sorgulamayı gerektiriyor. Memur-Sen olarak, uluslararası platformları ve demokratik ülkeleri darbecilere karşı tutum almaya, Mısır halkının kendi hür ve özgür iradesiyle göreve getirdiği sivil yönetime destek vermeye çağırıyoruz.


Demokrasilerde seçimle gelen seçimle gider. Demokrasiye dair bu en yalın gerçek ışığında, Mısırda ordu kışlasına çekilmeli, sivil yönetim ve Mısır halkı üzerinde vesayet oluşturma çabalarından vazgeçmeli, anayasanın askıya alınmasına ilişkin beyanını geri çekmelidir. Mısır halkının özgür iradesine saygı duymalı, bir ülkenin silahlı kuvvetlerinin görevinin ülkeyi dış tehditlere karşı korumak olduğunu idrak etmelidir.


Mısırın demokratik yollarla seçilen sivil yönetimi de, Mısır’da en kısa sürede vesayeti kırmak, tüm Mısırlıları kucaklayan demokratik ve sivil anayasayı ortak bir mutabakatla hayata geçirmek ve devlet-millet buluşmasını gerçekleştirmek noktasındaki adımları en kısa sürede atmalıdır.


Büyük Memur-Sen ailesi olarak, bir kez daha Mısır’da halkın iradesine ve sivil yönetime yönelik darbeyi ve darbecileri kınadığımızı ve lanetlediğimizi ifade ediyor, Mısır halkını iradesine sahip çıkmaya, demokrasiyi önceleyen ülkeleri de Mısır’ın sivil yönetimine destek vermeye çağırıyoruz.


Memur-Sen Siverek Temsilciliği

Bu haber 2635 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek