SİVEREK KUTLU DOĞUMUNUN ARDINDAN

Nurullah İkbal'ın Siverek'teki Kutlu Doğumun ardından yazdığı yazı

SİVEREK KUTLU DOĞUMUNUN  ARDINDAN
08 Nisan 2013 - 10:36

Peygamber sevdalıları platformu tarafından dünya genelinde düzenlenen kutlu doğum programları tüm coşkusuyla Siverek’te de devam etti.

7 Nisan Pazar günü, bir zamanlar Siverek’in meşhur şire üzümlerinin bulunduğu, ismini tatlı çeşmesinden alan Bavuş Meydanında düzenlenen kutlu doğum etkinliği için sabahın erken saatlerinde etkinlik alanına doğru ilerliyorum. Yolda ilerlerken ellerinde bayrak, alınlarına La İlahe İllallah bandajları salınmış gençler, Ellerinde balonlar Medineli çocukların peygamber efendimizi bekler gibi heyecanları, Allah’ın örtünün emrine lebbeyk diyerek örtünmüş bacılar, ellerinde bastonu ile etkinlik alanına doğru yürüyen beli bükük yaşlı amcalar dikkatimi çekiyor. Etkinlik saat 13.00’te başlamasına rağmen saat 12.00 sıralarında etkinlik alanı mahşer meydanını andırıyor. Etkinlik alanında görevli gençler, peygamber sevdalıları isimlerine yakışır şekilde insanları erkekler ve bayanlar için ayrılmış bölümlere yönlendiriyor.

Etkinlik alanında havanın sıcak olmasına aldırmadan koşuşturan gençlerle konuştuğumda öğreniyorum ki Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bugün Avrupa hariç, Türkiye’nin 22 noktasında kutlu doğum etkinliği düzenleniyormuş. Bir anda aklıma 1990 yıllar ve 2000 yılların başı geliyor. Peygamber sevgisini içimizden silmek için yapılan iğrenç ve çağdışı faaliyetleri anımsıyorum. Peygamber sevgisini içimizden silmek için neler yapmışlardı neler! Apoletli bir yaratığın peygamber efendimizi haşa çöl bedevisine benzetmesini, Ateist bir şahsın Hz. Peygamber ve ailesi hakkında çirkin söylemleri, camilerde Kur’anı dersi verdi diye hapse atılan muvahhid Müslümanlar, karanlık odaklardan tarafından fişlenen umutlarımız…

Çok eskiye gitmeye gerek yok, dünya genelinde basın özgürlüğü adı altında, karikatürle peygamber efendimizi hedef alan bilinçli saldırılar, Karanlık yapıların camileri bombalama çalışmaları, Yüksekova’da mürtedler tarafından şehit edilen Ubedullah Durna… Elhemdülillah İslam düşmanlarının örümcük ağı gibi oyunları ve tuzakları her zaman akim kalmaya mahkumdur.2004 yılından beri tüm engellemelere rağmen peygamber sevdalıları tarafından yapılan etkinlikler semeresini vermişti. Bugün peygamber sevdalıları camilerde, salonlarda, derneklerde, alanlarda, stadyumlarda peygamber sevdasını anlatıyorlar ve anlatmaya da devam edecekler.

Etkinlik başlamasıyla birlikte yapılan zikirler, getirilen salavatlar, söylenen Kürtçe, Zazaca ve Türkçe ilahiler, barış ve sevgi için gökyüzüne salınan güvercinler, huzurun, barışın, özgürlüğün İslam ile gerçekleşeceğini tüm dünyaya haykırıyordu. Etkinlik alanında toplanan binlerce peygamber sevdalısı yıllardır sindirilmeye çalışılan peygamber sevgisini ayyuka çıkarıyordu. Mehmet Göktaş Hocanın dediği gibi, “Bu bölgeden batıya gittiğiniz zaman, oradaki insanlar size nerden geliyorsunuz ? dediği zaman, siz onlara Diyarbakır’dan, Batman’dan, Siverek’ten geliyorum cevabını verdiğinizde, size soracaklar, siz peygamber sevdalılarından mısınız ? siz onlara evet dediğiniz zaman, sizi kucaklayıp, bağırlarına basacaklar. Allah’ın izniyle bu bölgede öyle bir peygamber sevdası yükselmeye başladı ki, her yeri etkisi altına aldı. Ben sizi böyle güzellikler ile müjdeliyorum”

Allah peygamber sevdalılarından razı olsun.

Nurullah İkbal


Bu haber 3906 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu