SİVEREK KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ 2008 YILI OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek ilçe kaymakamlığı köyler hizmet götürme birliği 2008 yılı olağan kongresi yapıldı.  Endüstri meslek lisesinde yapılan olağan kongre öncesi bir

SİVEREK KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ 2008 YILI OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI
05 Mayıs 2008 - 20:11
konuşma yapan ilçe kaymakamı Kemal Yıldız bir konuşma yaptı. Yıldız 2007 yılında 289 Km stabilize,270 Km asfalt yol yaptıklarını 124 Köye içme suyu şebekesi döşediklerini 144 yeni su sondajı açtıklarını,78 derslik 22 lojman yaptıkların ‘’ belirterek şöyle devam etti’’Sevgili birlik üyeleri geçen yıl yaptığımız hizmetleri bu yıl yapamayacağız. Geçen yıl Siverek ilçesine 17 trilyon ödenek geldi.Bu yıl  gelecek olan ödenek çok az.Gelecek olan ödenekle susuz köylerin su sorununu çözmeye  çalışacağız  tüm ağırlığımızı  su sorununa verip 2008 yılı sonuna kadar susuz köy bırakmayacağız dedi.
      Seçime geçilme önce birliğin hesapları üyeler tarafından oylanarak kabul edildi. Ardından seçime geçildi. Birlik için üç il encümeni Mahmut Yıldırım, Bekir Gümüştaş, İbrahim Altuntas aday olurken köy muhtarlarından Serdar Bucak, Cihan İzol, Şehmus Gülice  aday oldu.Noter huzurunda yapılan seçimlerde  130 Köy muhtarı 6 il encümeni  ve ilçe kaymakamından oluşan 137 seçmen oy kullandı.
      Yapılan oylama sonunda il encümenlerinden Bekir Gümüştaş 68.İbrahim Altuntas 74  oy alırken  Mahmut Yıldırım 65.  aldı. Köy muhtarı üyeleri Cihan İzol 97. Serdar Bucak 87 oy alırken  Şehmus Gülice  34 oy aldı.
        Eski üyeler olan Bekir Gümüştaş, İbrahim Altuntas, Serdar Bucak ve  Cihan İzol  bir dönem daha köylere hizmet götürme birliği üyeleri seçildiler.
    Polisin geniş güvenlik önlemini aldığı seçimde muhtarların silahları kapıda alındı.Kutular içine konulan silahlar dikkat çekti
Bu haber 2057 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi