SİVEREK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİNDEN BÜYÜK BAŞARI

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek İlçesinde Kız Teknik ve Meslek Lisesi Öğrencileri başarılı projeye imza attılar.

SİVEREK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİNDEN BÜYÜK BAŞARI
14 Nisan 2011 - 22:57
'İşte Bizde Varız’ projesi kapsamında girişimcilik ve yenilikçilik yarışmasında, 'Siverek Asmasıyım' adlı proje ile önce Şanlıurfa’da sonra da Gaziantep Bölgesinde 1. olan Kız Teknik Lisesi Öğrencileri 27, 28, 29 Nisan tarihlerinde İstanbul’da yapılacak bölgeler arası final yarışmasına Siverek’i temsil etmeye hazırlanıyorlar.

Kız Teknik Lisesi 11/C sınıf öğrencilerinden oluşan 5 kişilik öğrenci ekibi, Okul Müdürü Yusuf Karataş ve Koç Öğretmenleri Zafer Barış ile hazırladıkları projede, şire üzümünden elde edilen pekmezden tablet şeker hazırlayarak projeye katıldılar.

Urfa Bölgesinde yapılan elemelerde 1. olduklarını ve daha sonra Gaziantep Bölgesinde 709 projenin yarıştığı yarışmada da 1. olduklarını belirten Okul Müdürü Yusuf Karataş "5 kız öğrencimiz ve 1 hocamız ile birlikte 'İşte Bizde Varız' projesi kapsamında girişimcilik ve yenilikçilik yarışmasına Siverek’te yaygın olan ve meşhur şire üzümünden yapılan pekmezden şeker ve tabletler üreterek yarışmaya girdik. Projedeki amacımız tamamen doğal olan üzümden doğal bayramlık şeker, içeceklere karıştırılabilir şeker ve bu şekerin limon ve benzeri meyve aromalısını yaparak hem Siverek asmalarını hem de şire üzümümüzü tanıtıp, patentini alıp, daha ileriye götürebilmek" dedi.

Kız Teknik Lisesi öğrencileri ise "Projemize güveniyoruz. İstanbul’da yapılacak olan bölgeler arası finallerde başarılı olacağımıza inanıyoruz. Siverek’i en iyi şekilde temsil edeceğiz" dediler.


Lütfü YALGI/SİVEREK





Bu haber 3766 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek