SİVEREK KIRSALI İÇ TURİZME AÇILACAK

Mehmet SEZGİN/SİVEREKSiverek Kaymakamlığı ilçenin Karacadağ ve Fırat Havzasında bulunan iç turizme uygun olan Atatürk Baraj Göletinin yanında bulunan

SİVEREK KIRSALI İÇ TURİZME AÇILACAK
07 Temmuz 2011 - 10:15
Baki Köyü ile Karacadağ eteklerinde bulunan Karayolları Bölge Müdürlüğüne ait dinlenme tesislerinin iç turizme kazandırılması amacıyla proje hazırlandı.

Projede iç turizminin hareketlendirmeyi hedeflediklerini belirten İlçe Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, projelerle ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti ’’Baki Köyü ve genel olarak Fırat Havzasının doğası bakir bir doğa olup su ve doğa sporları için uygun bir yer. Baki Köyü ile Yapraklı Köyü arasında yüzme havuzları, dinlenme tesisleri doğa yürüyüş parkurları oluşturmayı hedefliyoruz. Ayrıca Karacadağ Kayak Merkezinin eteklerinde bulunan, yıllardır Karayolları Bölge Müdürlüğüne ait olan ve yıllardır atıl durumda bulunan villaları onaracağız. Karacadağ'da kıl çadırlar kurup yayla turizmini geliştirme amacıyla Karacadağ Kalkındırma Ajansına sunmak amacıyla proje hazırladık. 2 farklı projeyi ajansa sunacağız. Ayrıca Baki Köylüleriyle yaptığımız görüşmelerde projeye köylülerde destek verecek. Projenin alt yapı çalışmalarını tamamlamış durumdayız. Ajanstan maddi destek aldığımızda projeleri hayata geçireceğiz. Bu konuda Siverek Belediyesi de katkı sunmaya hazır’’ dedi.



Lütfü YALGI/SİVEREK






Bu haber 2061 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü