SİVEREK KESK 5 HAZİRANDA GREVE HAZIRLANIYOR

Kamu Emekçileri Konfederasyonu (KESK), 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yapılması planlanan değişikliklere karşı mücadele takvimini açıkladı. KESK bu düzenlemeye karşı, 27-31 Mayısta referandum, 5 Haziranda da grev yapacak.

SİVEREK KESK 5 HAZİRANDA GREVE HAZIRLANIYOR
03 Haziran 2013 - 07:53

KESK 5 HAZİRANDA GREV DİYECEK

KESK adına açıklama yapan Siverek Eğitimsen yöneticisi Mehmet Yücel, “Torba yasa tasarısı ile 2.5 milyonu aşkın kamu emekçisinin umutları bir kez daha karartılmıştır” dedi. Toplu sözleşme sürecinde görüştürülmeden, Kamu Personeli Danışma Kurulu’na havale edilen ve tasarı haline getirilen sorunlardan hiçbiriyle ilgili adım atılmadığının altını çizen Yücel, Çalışma Bakanlığı ile ortak toplantılarda çekince koydukları düzenlemelerin de torba yasanın içine konulmasını eleştirdi.

TORBADA AK PARTİNİN DEVLETLEŞMESİ VAR

Getirilen düzenleme ile kamuda üst düzey yönetici olarak atanabilmek için gerekli koşulların altüst edildiğini, kariyer ve liyakat ilkesinin tamamen ortadan kaldırıldığını belirten Yücel, bunun otoriter başkanlık sistemi isteyen AK Partinin devletleşmesi sürecini hızlandıracağını söyledi. Yücel, “Ak Parti’nin torbasında işe göre personel değil yandaşa göre iş-mevki yaratmak var” dedi.

Yasanın değişmesiyle kamudaki önemli görevlere atanmada ‘yandaş’lığın tek kriter olacağını ifade eden Yücel, amacın iktidara biatta kusur etmeyecek hükümet memurları yaratmak olduğunu söyledi. Kamuda güvencesizliği arttıracak istihdam biçimlerinin yaygınlaştırılması tehdidi altındaki emekçilerin “neyse ki yasada bunlar yok” dememeleri gerektiğini kaydeden Yücel, “Ehliyetsiz, vasıfsız ama sadece yandaş oldukları için üst düzey yöneticiliğe getirilenlerin olduğu bir kamu istihdamında kamu emekçilerinin sınırlı iş güvencesi derin bir darbe alacaktır” diye konuştu.

ÖSYM BİLGİ EDİNME YASASI KAPSAMINDAN ÇIKARTILIYOR

Bu düzenlemelerin içinde ÖSYM ile ilgili değişikliklere de ayrıca değinen Yücel, tasarı yasalaşırsa bundan böyle ÖSYM’nin düzenlediği tüm sınavlarla ilgili soru ve cevapların Bilgi Edinme Yasası kapsamı dışında tutulacağını söyledi. Bu değişikliğin ÖSYM’nin KPSS gibi kamu personeli seçimine yönelik bir sınav hazırladığı da düşünüldüğünde manidar olduğunu ifade edenYücel, gerek YGS’de gerekse KPSS’de yaşanan şifre ve kopya skandallarının üzerinin de bu şekilde örtüleceğini söyledi.

Torba yasa ile gerçekleştirilmesi planlanan değişikliklere karşı tüm kamu emekçilerinin kendi tercih ve iradelerini ortaya koymanın bir aracı olarak 27-31 Mayıs tarihleri arasında iş yerlerinde düzenleyecekleri referanduma katılım çağrısı yapan Yücel, Meclis’teki “hükümet memurluğu” yasa tasarısına, iş ve ücret güvencesinin ortadan kaldırılmasına karşı 5 Haziranda greve çıkacaklarını da hatırlattı. Yücel grev ile hükümeti güçlü bir biçimde uyarmayı hedeflediklerini söyledi.

TORBA YASA TASARISI YASALAŞIRSA

*Kamuda, Müdür, İl Müdürü, Daire Başkanı gibi kadrolara yapılacak atamalarda aranan, sırası ile 8, 10 ve 12 yıllık hizmet süresi 5 yıla indirilecek. Bu pozisyondakiler için 5 yılın hesabında sadece kamudaki süreler değerlendirilecek.

*Genel Müdür ve üstü kadrolara atanmada yine 5 yıl hizmet yeterli olacak. 5 yılın hesabında bu kez özel sektördeki süreler de değerlendirilecek. Üstelik bu kadrolara daha önce hiç memuriyeti olmayanlar da atanabilecek.

*Müdür ve üstü kadrolara atanmada belirli süre o kurumda çalışmış olma, belirli bölümleri bitirmiş olma gibi şartlar aranmayacak.

*Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı gibi kurumlardaki üst düzey kadrolara meslek mensubu olmayanlar da atanabilecek. Yani mesleğin gerektirdiği hizmet yılı, fakülte-eğitim şartları kaldırılacak. Adalet Bakanlığı’ndaki üst düzey kadrolara İlahiyat Fakültesi mezunu, meslekle uzaktan yakından ilgisi olmayanlar atanabilecek.

Haber Merkezi


Bu haber 2288 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması