SİVEREK KAYMAKAMININ KÖY GEZİSİ

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek ilçe Kaymakamı Kemal Yıldız, beraberinde Harran üniversitesi Ziraat Fakültesinden bir

SİVEREK KAYMAKAMININ KÖY GEZİSİ
07 Mayıs 2010 - 16:24
grup bilim adamı ile merkezi Şanlıurfa'da Bulunan Gap Ekolojik Tarımsal Kalkınma Derneği Yetkilileriyle birlikte ilçeye bağlı Divan, Ergen ve Baki Köylerinde incelemelerde bulundu.
  
Gittiği köylerde köylülerin sevgi gösterileriyle karşılanan, kendisine güller armağan edilen Kaymakam Yıldız, köylerde yaptıkları  incelemelerle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada "Bilindiği gibi Adıyaman'a yakın sınırda bulunan bu köylerimiz Ekolojik Tarıma elverişli bölgelerdir. Daha önce İlçe Kaymaklığımızın desteğiyle bölgede Kırsal Kalkınma Projeleri kapsamında Ekolojik Nar Yetiştiriciliği Projeleri hayata geçirilmişti. Bilim Adamlarımız ile GAP EKO-DER Başkanı Medet Abbasoğlu ile Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Projelerini bölgede uygulanabilirliğini araştırdık. Bölgede su sporları Turizm ve Ekolojik  Meyveciliğin yapılabileceğini, köylere içme suyu projelerinin hazırlanabileceğine karar verdik.  Avrupa Birliğine sunulmak üzere yeni projeler hazırlayıp hayata  geçireceğiz. Kaymakamlık olarak kırsal kalkınma projelerinin hayata geçirilmesine büyük önem veriyoruz. Çalışmalarımız devam edecek’’ dedi.
Bu haber 2211 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti