SİVEREK KAYMAKAMI DEĞİŞTİ

İçişleri Bakanlığının Kaymakam ve vali yardımcısı Kararnamesi yayımlandı.Siverek kaymakamlığına Konya Vali Yardımcısı Sefa Çetin getirildi.

SİVEREK KAYMAKAMI DEĞİŞTİ
28 Haziran 2015 - 13:35

İçişleri Bakanlığının Kaymakam ve vali yardımcısı Kararnamesi resmi gazetede yayımlandı.Kararnameye göre, Siverek kaymakamlığına Konya Vali Yardımcısı Sefa Çetin getirildi.Siverek Kaymakamı Hamza Erkal ise 1. Derece Kadrolu İller İdaresi Genel Müdür Yardımcılığına atandı.




Çorum Vali Yardımcısı iken görevinden istifa ederek MHP Afyon milletvekili aday adayı olan Sefa Çetin seçilmeyince görevine geri dönmüştü.

SEFA ÇETİN KİMDİR ?

1. EĞİTİM

İlk ve ortaöğrenimini Sandıklı, yüksek öğrenimini de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde 1987 yılında tamamladı. 1989’da bir yıl süre ile yabancı dil öğrenmek ve mesleki bilgisini artırmak amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından İngiltere’ye gönderildi.

Ankara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin bir yıl süreli uzmanlık kursundan dört ayda mezun olarak Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı ünvanı aldı.

Yüksek Lisansını 2000 yılında Londra’da Middlesex Üniversitesi’nde Sosyal Politika Anabilim Dalı’nda tamamladı. Hazırladığı “Yerel Kamu Hizmetlerinde En İyi Değer Analizi” adlı tez ile İngiliz Hükümeti’nin 2000 yılında yerel yönetimlerde uygulamaya koyduğu “yerel kamu hizmeti üretim ve sunum biçimi”ni inceledi.

Çukurova Üniversitesi’nde İşletme Bölümü’nde Doktora Programını “Kamu Sektöründe Stratejik Yönetim” konulu tezi ile 2007’de bitirdi. Bu arada, hem yurt içinde hem yurt dışında (Avusturya, İspanya, Japonya, İngiltere, Almanya, İsviçre gibi ülkelerde) 30’dan fazla eğitim ve çalışma programlarına katıldı. Zürih Üniversitesi’nde bir ay süreyle “Stratejik Yönetim” konusunda araştırmalar yaptı. Japonya’da “Türkiye’de Afet Yönetimi” konusunda seminer verdi.

2. İŞ DENEYİMİ

Çalışma hayatına 1981 yılında İstanbul’da bir fabrikada Kalite Kontrol Elemanı olarak başladı. Kısa süre sonra buradan ayrılarak İsviçre’ye çalışmak için gitti. Bu ülkede bir yıla yakın süreyle muhtelif işlerde çalıştı.

1988 yılında sınavını birincilikle kazandığı Sayıştay’da Denetçi Yardımcılığı ile tekrar işe başladı. Aynı yıl yapılan Kaymakamlık Sınavını da birincilikle kazanarak 1988’de Afyon Kaymakam Adayı oldu. Sırasıyla, Sincanlı (Afyon), Mut (Mersin), Çal (Denizli), Çandır (Yozgat), Aydınlar (Siirt), Mazıdağı (Mardin), Simav (Kütahya) ve Silifke (Mersin) ilçelerinde Kaymakam, Kütahya, Malatya ve Çorum illerinde Vali Yardımcısı olarak görev yaptı. Çalıştığı ilçelerde özellikle istihdam yaratıcı projelere ağırlık verdi; onlarca projenin liderliğini ve koordinatörlüğünü yaptı.

1995-1996 yıllarında İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi ve İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak çalıştı. Bu arada, İstanbul merkezli bir finansman şirketinden aldığı iş teklifini değerlendirerek, bu şirkette 1997 yılında Kurucu İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü olarak bir yıla yakın çalıştı.

2000 yılında 3 ay süreyle İngiltere’nin Bedfordshire Kent Yönetimi’nde çalışarak bu ülkedeki mahalli idarelerin çalışmalarını (bizzat katılarak) yakından izleme fırsatı buldu. Bu sürede İngiliz mahalli idarelerinin kurumsal yönetimleri ve yerel meclislerinin politika oluşturma ve uygulama yöntemleri konusunda teorik ve pratik bilgiler edindi.

2006 -2007’de 9 aydan fazla bir süre ile Kütahya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak çalışıp bu kuruluşu yeniden yapılandırdı. Böylece mahalli idarelerin doğrudan yönetiminde deneyim kazandı.

3. BİLDİĞİ YABANCI DİLLER, VERDİĞİ DERSLER VE KATILDIĞI SEMPOZYUMLAR

İyi derecede İngilizce, orta düzeyde Fransızca, başlangıç düzeyinde Almanca biliyor.

Çeşitli üniversitelerde Avrupa Birliği Hukuk Sistemi, Stratejik Yönetim, Çağdaş Kamu Yönetimi Yaklaşımları, Karşılaştırmalı Yönetim, Türkiye’nin Yönetim Yapısı gibi dersler, çeşitli kamu kuruluşlarında da çok sayıda ve farklı konularda konferanslar vermiştir.

Yurt içi ve yurt dışı sempozyum ve kongrelerde sunulmuş ve yayınlanmış bildiriler ile ülkemizde çeşitli bilimsel dergilerde ve kitaplarda yayınlanmış çok sayıda makalesi vardır.

4. ÜYESİ OLDUĞU SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI

Türk İdareciler Vakfı, Türk Erdem Vakfı, TEMA Vakfı, Silifke Tenis Klübü üyesi, Uluslararası Stratejik Araştırmalar Derneği Başkanı’dır.

Eşi Hazine Avukatı olarak çalışmakta olup; birisi ilköğretim, diğeri de ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde okuyan Altay ve Atakan adlarında iki oğlu var.


Bu haber 6514 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması