SİVEREK KADIN DERNEĞİ SABANCI VAKFINA PROJE SUNDU

Siverek Kadın Eğitim ve Kültür Derneği, Sabancı Vakfına başvurduğu proje ile özürlü vatandaşları meslek sahibi yapacak

SİVEREK KADIN DERNEĞİ SABANCI VAKFINA PROJE SUNDU
07 Kasım 2010 - 10:36
Siverek Kadın Eğitim ve Kültür Derneği çalışmalarına devam ediyor. Daha önce Başbakanlık SODES projesine başvuran dernek, Ramazan ayında muhtaçlara dağıttığı yardım paketleri, sınavlara hazırlanan maddi durumu iyi olmayan öğrencileri dershaneye kayıt ettirmek gibi faaliyetlerle kamuoyunda adından sıkça söz ettirmişti. Kamu Kurumları ve diğer sivil toplum örgütleriyle işbirliği konusunda da ciddi bir uyum yakalayan Siverek Kadın Eğitim ve Kültür Derneği, şimdi de Sabancı Vakfı’nın organize ettiği “Toplumsal Gelişme Hibe Programı 2011” proje hazırlama çalışmaları içerisine girdi.


Dernek Başkanı Songül Işık’la yaptığımız görüşmede, Işık, derneklerinin çok kısa bir geçmişe sahip olduğunu buna rağmen büyük bir üye potansiyeline ulaştığını söyledi. Siverekli kadınların her türlü problemleri ile ilgilendiklerini söyleyen Işık, “Başta Şanlıurfa İl Genel Meclisi Kadın Komisyonu Başkanı Mehmet Yavuzaslan olmak üzere, Siverek Belediyesi, tüm kamu kurumlarının yanı sıra diğer sivil toplum örgüt ve dernekleri ile de işbirliği içinde olmaya çalışıyoruz” dedi.

Konu ile görüştüğümüz Şanlıurfa İl Genel Meclisi Üyesi ve Kadın Komisyonu Başkanı Mehmet Yavuzaslan ise şöyle konuştu: “Siverek ‘te büyük ihtiyaç olan kadınlara yönelik faaliyetler konusunda derneğin kuruluşundan beri aktif olarak bulunmaya çalışıyorum. Kısa sürede çok güzel organizasyonlar yapıldı. En son olarak Sabancı Vakfı’nın açmış olduğu “Toplumsal Gelişme Hibe Programına” müracaat etmiş bulunmaktayız. Proje ile özellikle bedensel engelli kadınlar başta olmak üzere engelli vatandaşlarımızın elinden tutmayı, sosyal ve mesleki kurslarla topluma kazandırmayı, iş yeri açma desteği sunarak ekonomik hayata kazandırmayı amaçlamaktayız. Şanlıurfa İl Genel Meclisi Kadın Komisyonu Başkanı olarak Siverek’te kadınlar konusunda yapılacak her türlü faaliyeti sonuna kadar destekleyeceğiz” dedi.

Siverek Gençlik Haber


Bu haber 2296 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu