SİVEREK KABUĞUNU KIRDI

Siverek deyince aklıma zulme başkaldıran Şeyh Eyüpler, Peygamber sevdalısı Koçali Babalar, Cerrah Babalar, İlmi ile insanları aydınlatan Müftü Osman Efendiler, şiirleri ile destan yazan Şair İbrahim Rafetler gelir.

SİVEREK KABUĞUNU KIRDI
26 Eylül 2012 - 10:02

Siverek rekor denemesiyle tarihi günlerinden birini daha yaşadı. Sivil-Der tarafından organize edilen Siverek içinden ve dışından birçok kişinin destek verdiği rekor denemesi, son dönemlerde imaj sorunu yaşayan kentimiz için önemli bir fırsattı. 6 ay önce rekor denemesi fikri ortaya atılınca, başarılı olamazsak bile böyle bir girişime katılmamız bile büyük bir başarıdır düşüncesi bizlerde hakimdi. Siverek Gençlik Sitesi ve diğer Siverek web siteleri rekor denemesini tam anlamıyla destekleyerek tüm dünyaya birlik ve beraberlik mesajı verdi. Daha önce “Siverek’te Silahların Gölgesinde Yaşamak İstemiyoruz” projesiyle 24 saat boyunca sitelerini kapatan web site sahipleri, rekor denemesi öncesinde gerek haberleriyle gerekse de sitelerine yerleştirmiş oldukları bannerler ile rekor denemesini destekleyerek ortak hareket etmesi birçok konuda ortak hareket edemeyen kitlelere anlamlı bir mesaj veriyordu.


Siverek Gençlik Sitesi olarak 1 gün önce başlayan rekor denemeleri kapsamında düzenlenen çeşitli etkinlik ve söyleşilere katıldık. Siverek’ten yıllar önce göç etmiş, bağrı Siverek sevdasıyla yanan yazar ve şairlerimizi görmek ayrı bir mutluluk kaynağıydı. Düzenlenen etkinlikteki konuşmalarda herkes kendi düşünce dünyasına göre bir Siverek profili çiziyordu. Katılımcılar Siverek’in yetiştirdiği sanatçıları yaşatmasıyla ancak bir yerlere geleceğinin altını çiziyordu. Seminerlerde hakim olan düşünce, Siverek için Yılmaz Güney, Faik Bucak, Sıvan Perwer, Necmettin Büyükkaya, Ferit ve Mehmed Uzun gibi isimlerin Siverek’in için önemli olduğu, bu isimlerin taşıdığı vizyonun yaşatılması gerektiği vurgulanıyordu.


Ortaya atılan birçok düşünceye katılmamakla birlikte konuşulan tüm konuşmalarda ortak paydanın Siverek olması kayda değerdi.


Siverek için unutulan çok önemli gelişmelerde vardı.Son yıllarda Siverek’te önemli değişimler yaşanıyordu. Bu değişimler internet yoluyla tüm dünyaya yayılırken, aydınlarımız tarafından bu değişimin takip edilmemesi, önemsenmemesi veya görmemezlikten gelinmesi kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Siverek’te son yıllarda gençlerin tüm engellemelere rağmen İslami çalışmaları, düzenlenen İslami etkinlikler, tüm dünyada destan yazan Mavi Marmara gazilerden 2 tanesinin Siverekli olması, peygamber sevdasıyla 20.000 kişinin Siverek Kalesi’nde buluşması, Siverek’teki İslami STK’ların çoğalması, Siverek için umut verici gelişmelerdi. Siverek emin adımlarla aslına rücu ediyordu.


Siverek deyince aklıma zulme başkaldıran Şeyh Eyüpler, Peygamber sevdalısı Koçali Babalar, Cerrah Babalar, İlmi ile insanları aydınlatan Müftü Osman Efendiler, şiirleri ile destan yazan Şair İbrahim Rafetler gelir.Karacadağ’dan fışkıran lavlar, insanların zihinlerinde buz tutmuş ön yargıları eritecektir inşallah. Siverek bir defa kabuğunu kırdı, bundan sonra kırılan kabuğuna geri dönmeyecektir. Siverek için el ele verip Siverek’in için hep beraber aydınlık günlere kavuşmamız dileğiyle


Mizgin / www.siverekgenclik.com

Bu haber 3757 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı