SİVEREK İSMİ TERÖRLE ANILMAYACAKTIR.

çok insanın “Terör” konusunda göğsünü gere gere ifade ettiği, Siverek Güneydoğu’nun en güvenilir yeridir, gerçeği değişmeyecektir.

SİVEREK İSMİ TERÖRLE ANILMAYACAKTIR.
29 Ağustos 2012 - 09:00

Büyüklerimiz tarafından bir hikâye anlatılır. Günün birinde atının üzerinde uzak bir diyara giden bir adam, yolda sancılar içerisinde kıvranan birini görür. Atından inerek yerde kıvranan zavallıya yardımcı olmaya çalışır. Yerde kıvranan şahsın “su”, “su” figanlarına dayanmayarak, su bulmak amacıyla bir oraya, bir buraya koşturur. Nihayetinde suyu bulup geri döndüğünde ne yerde yatan şahsı ne de atını bulur.  Ali Cengiz oyununa geldiğini anlayan adam, tüm aramalarına rağmen, sahtekâr adamın izine rastlamaz.


Aradan yıllar geçer, atını kaybeden adam, takdiri ilahi sonucu, bir gün başka bir diyarda, atını çalan hırsızı bulur. Yakasını tutar ve : “Sen beni mahvettin,  sen beni yok ettin” serzenişinde bulunarak,  “sen atımı çaldın önemli değil, gittim yeni bir at aldım. Ben atımı çalmana üzülmüyorum. Benim asıl üzüldüğüm, sen benim tüm insani duygularımı, merhametimi çaldın. Şimdi bir insan önümde ölse yardımına koşmuyorum” der.


Genelde bu hikâye iyi niyetli, yardımsever insanların, kötü niyetli insanlar tarafından iyi niyetinin su istimal edilmesi sonucu, iyi niyetli insanın yardımseverliğinden vazgeçmesine bahane olarak anlatılır.


Dünkü yazımda G.Antep’te meydana gelen alçak saldırı sonucu başlatılan soruşturma kapsamında ismi geçen Siverekli hemşerilerimizin bir komploya kurban gittiklerini, iyi niyetlerinin karşılığı olarak başlarına gelmeyenlerin kalmadığına değinmiştim. Yolda kalan bir araca yardımcı olmak amacıyla seferber olan insanların uçları terörle mücadele kurumlarında çıktı. İsimleri ön yargılı yazılı ve görsel basın tarafından bombacıya çıktı. En acı olanı ise 9 insanın hayatını kaybettiği (Bugün bu sayı 10’a yükseldi. Allah Rahmet Etsin) , 60’dan fazla vatandaşın yaralandığı çirkin saldırıya istemeden sebep olmaları olmuştur. Bu insanlar bir ömür boyu yaşadıklarını unutmayacak, yolda kalmış bir araç gördükleri zaman ise yollarını değiştireceklerdir.


“Onlar (sana) tuzak kurarlarken Allah da (onlara) tuzak kuruyordu. Çünkü Allah tuzak kuranların en iyisidir” (Enfal 30)


Allah’u tealanın asla değişmez bir hükmü de, gerçeklerin er veya geç ortaya çıkmasıdır. Eğer ki bu alçak saldırıda küçükte olsa ismi geçen şahısların en küçük bir yardımı olmuşsa bu şahısların en ağır ceza ile cezalandırılmalarını isteriz. Fakat sırf gündemi yumuşatmak ve acil polis kaygılarıyla suçluyu bulduk, daha sonra basit bir özürle şüphelinin ilgisi olmadığı tespit edilmiştir, gibi basit bir açıklamayla öğretmenin salıverilip şahıs üzerinden hızlı polisi oynamak hem polis teşkilatını hem de öğretmenleri büyük derecede yıpratacaktır.


Gaziantep’i kana bulayan caniler, dökmüş oldukları kanın içerisinde boğulacaklardır. Birçok insanın “Terör” konusunda göğsünü gere gere ifade ettiği, Siverek Güneydoğu’nun en güvenilir yeridir, gerçeği değişmeyecektir. Siverek ismini çirkin oyunlarına Allah’ın izniyle ortak edemeyeceklerdir.


www.siverekgenclik.com

Bu haber 3263 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması