SİVEREK İKRA-DER ROBOSKİ KATLİAMINI KINADI

Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Roboski Katliamının 1. yıl dönümünde yayınladığı basın açıklamasıyla, Roboski Katliamını kınadı.

SİVEREK İKRA-DER ROBOSKİ KATLİAMINI KINADI
28 Aralık 2012 - 18:26

 


AÇIKLAMA TAM METNİ


Geçimlerini sınırdan yaptıkları ticaret ile sağlamaya çalışan, cüzi bir miktar karşılığı, tehlikeli ve zor şartlarda ekmek derdinde olan masum insanların tonlarca ağırlıktaki bombalarla acımasızca katledildiği Roboski katliamı, yıllarca ırkları ve dinleri nedeni ile horlanmış, ezilmiş, geri bırakılmış, türlü türlü zulümlere maruz bırakılmış Kürt halkının yaşadığı ilk katliam değildir.

Başlangıcından bugüne halkına Zilan, Dersim, 33 kurşun olayı ve daha adı tarihin kanlı sayfalarında yerini almış nice katliamları yaşatan rejim, acımasız yüzünü bir kez daha gösterdi. Aradan geçen zamanda halkından bir özrü bile esirgeyen rejimin yeni savunucuları maddi tazminatlarını lütuf gibi göstererek adeta acılı ailelerle alay etti. Katliam sonrası yaptıkları açıklamalarla yarısı çocuk olup katledilen 34 vatandaşımız hakkında mazeret üretme yarışına girdiler"

"Maalesef, Katliamın gerçekleştirilme sebebi sır olmaya devam etmektedir ! Meclis, Hükümet ve yargı erki birbirlerine topu atarak bir karambol oluşturarak bu acı olayın içinden sıyrılmaya ve bu vahim hadiseyi unutturmaya ve kurtulmaya çalışmaktan öte bir şey yapmamışlardır. En son olarak hükümet ve Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nun işin içinden çekilerek olayı sadece yargı erkine hamletmeleri kabul edilir bir durum değildir. Zira bu yargı erkinin geçmişi pak ve berrak değildir. Bu yargı sistemi değilimdir ki günahsız on binlerce insanımızı Engizisyon mahkemeleri mesabesinde olan İstiklal mahkemelerinde ve DGM'lerde yargısız infazlara tabi tutmuş ve kimilerini darağaçlarında sallandırtmış kimilerine ömür boyu hapis ve zindanları yaşatmış ve kimilerini sürgün üzerine sürgünlere maruz bırakmıştır"

"Fıratın kenarında kuzuları kurt kaptı mı bilinmez ama analarının kuzusu küçücük bedenlerin üzerine sizin jetleriniz bombalar yağdırdı

"Masum bedenlerin yanmış, parçalanmış hallerini de izlediniz mi acaba. İnsansız hava araçları ile tam seçemediğinizi söylediğiniz o insanların seçilebilen görüntülerine baktınız mı? Baksaydınız insanlığınızdan utanıp gözyaşlarına boğulmanız gerekmez miydi ? Ama siz hala ekranlarda bu olayın avukatlığına soyunuyorsunuz. Savcısı olduğunuzu söylediğiniz davalarda neler yapabildiğinizi gösterdiniz. Sakın bizlere gücünüzün yetmediğini, yapacak bir şey olmadığını, yargı sürecini beklemek gerektiğini söylemeyin. Süreci zamana yayarak olayı soğutmaya çalıştığınızı, Roboski sözcüğüne bile tahammülünüzün olmadığını bütün kamuoyu bilmektedir. Suskunluğunuz suçluluğunuzdandır elbet. Zalimleri diktatörleri dışarıda arayıp kınama yarışına girmekle yorulmayın. Roboskinin katillerini ortaya çıkarmadan cezalandırmadan olayın üstünü örterseniz tarih sizi de o zalimlerin arasına yazacaktır elbet."

İKRA-DER olarak katliamda hayatını kaybeden 34 şahısa Allah'tan(cc)tan rahmet dileriz, "Bu katliama sebep olan ve gerçekleştirenleri kınıyor ve zalimlerin zulmünü Kahhar olan Yüce Allah'a havale ediyoruz"


www.siverekgenclik.com


Bu haber 3133 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı