Siverek İkra-Der: Darbe Girişimini Lanetliyoruz

Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma Derneği yayımlamış olduğu basın açıklaması ile askeri darbe girişimini lanetledi.

Siverek İkra-Der: Darbe Girişimini Lanetliyoruz
18 Temmuz 2016 - 11:59

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde faaliyet gösteren Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yayımlamış olduğu basın açıklamasıyla bir grup Amerika- FETÖ mensubu askerin darbe girişimini sert dille kınadı.

Dernek Başkanı Abdulgafur Karaca imzasıyla yayımlanan mesajda birçok insanın hayatını kaybettiği darbe girişimi kınanarak, “Darbeci çeteye direnen halkımızı tebrik ediyor ve selamlıyoruz. Şunun bilinmesini isteriz ki dernek olarak ilk andan itibaren göstermiş olduğumuz tepki ve meydanlarda olma, darbe tehlikesi sona erinceye devam edecektir. Halkımızın Yanında olmaya devam edeceğiz”

Darbelerden en büyük zararı halk görmüştür

Ülke insanın darbelerden çok acılar yaşadığının belirten Karaca, “Tarihte acı tecrübelerle de sabit olduğu üzere darbelerden en büyük zararı halkımız görmüştür ve halen görmektedir. Hürriyet ve adaletten yana, huzurdan yana olan herkesin ve her kesimin bu darbe teşebbüsüne karşı durması gerekir. Siyasi tarihi darbeler ve darbe teşebbüsleri ile dolu olan ülkemizde elbette bu darbe teşebbüslerinden çıkarılması gereken dersler vardır. Siyaset kurumu, halkın inanç ve değerlerine aykırı hiçbir vesayet odağına prim vermemelidir. Halkımız da Cuma gecesinden bu yana gösterdiği kararlı, inançlı ve kahramanca direnişini devam ettirmelidir. Bu tehlike tamamen bertaraf edilinceye kadar meydanlara çıkarak bu tür girişimlere, tepkisini en üst perdeden göstermeye devam etmelidir. Son olarak Halka hizmet etme amacıyla Siverek’te faaliyet yürüten sivil toplum örgütü İkra-Der olarak halkın iradesini tamamen hiçe sayan bir girişim kimden gelirse gelsin zaman, mekân, kurum veya kuruluş fark etmeksizin karşı duracağımızı basın ve kamuoyuna duyuruyoruz.”

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3233 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü