Siverek Hür Gençlik: “Bu Son 28 Şubat Olsun”

HÜDA PAR Siverek Gençlik Kolları tarafından düzenlenen, Bu Son 28 Şubat Olsun etkinliğinde konuşan HUDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, “İnşallah bu memlekette, bu ülkede bir daha 28 Şubatlar yaşanmaz” temennisinde bulundu.

Siverek Hür Gençlik:  “Bu Son 28 Şubat Olsun”
12 Şubat 2018 - 10:03




HÜDA PAR Siverek Gençlik Kolları tarafından, Siverek ilçe merkezine 60 kilometre uzaklıkta bulunan, 1919 rakımlı Karacadağ’da, “Hür Gençlik Karacadağ’dan sesleniyor, bu son 28 Şubat olsun” konulu etkinlik düzenlendi. Programa HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanı Ahmet İdem, HÜDA PAR Karaköprü İlçe Başkanı Faruk Polat, HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanı Abdulrahim Sımak, HÜDA PAR Siverek Gençlik Kolları Başkanı Mevlüt Gümüştaş ve partili gençler katıldı.

Program kılınan öğle namazının ardından topluca halay çekildi. Programda gençlere seslenen HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, 28 Şubat sürecinde yaşanan zulümlere değindi. Programı düzenleyen Siverek gençlik kollarını tebrik eden Yalçın, “Öncelikle Siverek Gençlik kollarımızı, Karacadağ’ın bu eteklerinde, kayak merkezinde, düzenlemiş olduğu bu programdan dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Sağ olsunlar, bizleri de davet ettiler. Gençleri seviyoruz, gençler bizim geleceğimizdir. Bu memleketin, bu ülkenin geleceğidir. Bu açıdan gençlik önemlidir. Gençlik, bizim önem verdiğimiz bir konudur. Bundan dolayı, şunu söylemek istiyorum, sizler buraya gelirken, Siverek Gençlik kollarımız, beraberlerinde bir branda getirmişler. 28 Şubat'ı da unutmamışlar. Ben öyle tahmin ediyorum ki burada bulunan gençlerimizin birçoğu 1995 ile 2000 arası doğumludurlar. 28 Şubat sürecinde çok küçük oldukları için o günün zulmünü birebir yaşamadınız. Fakat o günden bugüne kendiniz 28 Şubat'ın o soğuk yüzünü görmediniz, görmemekle şanslısınız, İnşallah bundan sonra da görmezsiniz, inşallah bu memlekette bu ülkede bir daha 28 Şubatlar yaşanmaz” dedi.

28 Şubat bin yıl değil, 10 yıl, 20 yıl dahi sürmedi

28 Şubat'ta yaşananlara değinen İl Başkanı Yalçın, “28 Şubat gerçekten aydınlığın, karanlığa çevrildiği; zulmün zirve yaptığı ve asıl hedefinin, asıl amacının, bütün insanları İslam’dan uzaklaştırmak, maneviyatsızlaştırmak, İslam adına, İslam'ın ne kadar değerleri varsa onları yok etmek için yapılan bir projeyeydi, girişimdi. Hatta o dönemin yetkilileri 28 Şubat'ın bin yıl süreceğini söylüyorlardı. Hamdolsun, 28 Şubat bin yıl değil, 10 yıl, 20 yıl dahi sürmedi. Çünkü bu tamamıyla gençlerimizin ve Müslümanların gayretleri sonucu 28 Şubat akamete uğramıştır.

26 senedir adalet bekleyenler var

Günümüzde 28 Şubat'ı yaşayan İslami kesimler olduğuna dikkat çeken Yalçın, “Zindanlarda 28 Şubat mağduru olan Yusufiler var. Onlar halen adalet beklerken, bir türlü 26 senedir kendilerine adalet uğramıyor. Halen içerde ömür tüketiyorlar, hayatlarını zindanda geçiriyorlar, tek suçları da İslami bir hayat yaşamak istediklerinden dolayıdır.

28 Şubatta kızlarımızın başörtüsüne el uzatıldı

28 Şubatta başörtüsü ve tesettüre savaş açıldığını belirten Yalçın, “28 Şubat'ta, topyekûn en başta kadınlarımızın ve kızlarımızın başörtülerine el uzatıldı. Üniversite yıllarında bu olaylara birebir şahit olduk. Üniversite kapılarında tesettürlü olduklarından dolayı okula alınmayan öğrencilere şahit olduk. İslami kimliğinden dolayı hemen hemen Türkiye'nin bütün illerinde, İslami faaliyet ve çalışma yürüten ve İslami bir yaşam isteyen tüm insanlara yönelik bir cadı avı başlatıldı. Binlerce, on binlerce insan gözaltına alındı, çok ağır işkencelerden geçirildi ve zindanlara atıldı. Ve o günden bugüne Siverek Gençlik kollarımızın 28 Şubat'ı unutmamış olması ve 28 Şubat yönünde bir pankart asarak, Karacadağ eteklerine gelmiş olması doğrusu beni ziyadesiyle memnun etti.

Allah’ın ipine sımsıkı sarılın

28 Şubat'ı gençlerin hiçbir zaman unutmaması gerektiğine vurgu yapan Yalçın, “ 28 Şubat’ı biz çocuklarımıza ve gençlerimize anlatacağız. O dönem yapılan zulümleri anlatacağız ki bir daha 28 Şubatlar yaşanmasın. Gençlerimiz bir daha 28 Şubatlar yaşanmaması için ne gerekiyorsa tüm çalışmalarını yapmalıdırlar. Sizin yapacağınız en önemli çalışma ise Allah'ın ipine sımsıkı sarılmanızdır” dedi.

HÜDA PAR Siverek Gençlik Kolları Başkanı Mevlüt Gümüştaş ise 28 Şubat süreci ile ilgili 23 Şubat 2018 tarihinde Gümüştaş Düğün Salonunda bir panel düzenleyeceklerini söyledi.

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 3397 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü